Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μόλις άρχισε “πόλεμος” στις ασφαλιστικές Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ)

Χωρίς κατηγορία στις 19/07/2016

Ίσως αυξηθούν…

asfalisinet.gr |> Πολεμική τακτική ακολουθούν το τελευταίο διάστημα φορείς της Ιδιωτικής Ασφάλισης κατά των εταιριών Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών ( ΕΠΥ), που έχουν εξαπλωθεί στις ασφαλίσεις αστικής ευθύνης αυτοκινήτου, με μερίδιο πάνω από 10%, γεγονός που προκαλεί συναγερμό, κυρίως σε μεσαίου και μικρού μεγέθους ασφαλιστικές εταιρίες.

Αν και όλοι πλήττονται, επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, από την παρουσία αυτών των εταιριών στην Ελλάδα, αλλά κυρίως “βάλλονται” μικρού και μεσαίου μεγέθους εταιρίες που στηρίζουν την παραγωγή τους στα δίκτυα των διαμεσολαβούντων.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον 10 ασφαλιστικές εταιρίες με το καθεστώς ΕΠΥ , σύμφωνα με τις εγγραφές στο Επικουρικό Κεφάλαιο και εκφράζονται φόβοι ότι μελλοντικά μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός τους.
Μάλιστα, όπως προκύπτει από τους εκπροσώπους αυτών των εταιριών υπάρχουν εκπρόσωποι που εκπροσωπούν ταυτόχρονα και δύο ΕΠΥ, με διαφορετικές χώρες προέλευσης. Αυτές οι διπλές εκπροσωπήσεις λειτουργούν ως “μπαλαντέρ” στο μοίρασμα της παραγωγής και πιθανών κινδύνων.

Βασικό “ατού” των εταιριών αυτών είναι ότι διαμορφώνουν τις τιμές στα ασφάλιστρα έξω από τον συνηθισμένο ανταγωνισμό των εταιριών με έδρα η εγκατάσταση στην Ελλάδα, ενώ παρέχουν καλύτερες προμήθειες στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές από τις συνηθισμένες στην αγορά.

Σε αυτό βέβαια συμβάλει και η πολιτική των εδώ εταιριών ( με έδρα ή εγκατάσταση) που έχουν περιορίσει, κυρίως οι πολυεθνικές, τις προμήθειες πρόκτησης και αυξήσει τους στόχους, μειώνοντας δραστικά τα έσοδα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης , που επιπλέον βάλλεται και από τα εναλλακτικά δίκτυα ( online , direct και τράπεζες).

Η χθεσινή παρέμβαση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών στο θέμα ,θέτοντας τα ζητήματα της φερεγγυότητας και τις πιθανές επιπτώσεις από ένα “λουκέτο” σε ΕΠΥ στο Επικουρικό Κεφάλαιο αυτοκινήτων, είναι ένα βασικό όπλο που θα χρησιμοποιηθεί το επόμενο διάστημα προκειμένου να περιορίσουν την δράση τους αλλά και να αναγκάσουν την Εποπτική Αρχή (Τράπεζα της Ελλάδος) σε πιο ασφυκτικούς ελέγχους ή και μέτρα για την πολιτική τους σε ζητήματα πρόκτησης εργασιών.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: