Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών, από την Κομοτηνή στην Ευρωστίνη και στο ραδιόφωνο του Real 97,8

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 16/06/2017

Φεστιβάλ Κιθάρας σε CD

|> Μεγάλη τιμή για θεωρείται από το Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης, η κυκλοφορία CD από την “FM Records”, με την ηχογράφηση της μεγάλης συναυλίας της 6ης Μαΐου 2016, του 3ου Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης, με την αμέριστη βοήθεια του δήμου Κομοτηνής και της προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης, Νατάσας Λιβεριάδου.

Το Φεστιβάλ αποτελεί μία από τις πολλές διοργανώσεις που υποστηρίζει ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών (ΣΕΚ), που ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2013, από τον Στέλιο Γκόλγκαρη και τον Βασίλη Μαστοράκη, με στόχο την ανάδειξη και προώθηση της κιθάρας, σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα σε ακριτικές περιφέρειες, όπως η Θράκη, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων σε πανελλαδικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης, είναι ο διεθνούς φήμης συνθέτης και κιθαριστής Δημήτρης Σβυντρίδης και η διοργάνωση θεωρείται πλέον από τις σημαντικότερες στην Ευρώπη, όχι μόνο για τον αριθμό συμμετεχόντων σπουδαστών, αλλά και για τους παγκοσμίως καταξιωμένους κιθαριστές από όλο τον κόσμο, που συμπράττουν στις συναυλίες.

Οι ηχογραφήσεις και η βιντεοσκόπηση έγιναν την 6η Μαϊου 2016, στο Αμφιθέατρο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή.

Στην Ευρωστίνη

Εξ άλλου, αύριο Σάββατο 17/6, με την καθιερωμένη συναυλία των αριστούχων σπουδαστών του, ολοκληρώνει -παρά τις αντιξοότητες-μια ακόμη διδακτική χρονιά το  Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης, το οποίο ιδρύθηκε το 2010, με έδρα το Δερβένι  Κορινθίας, με καλλιτεχνικό διευθυντή του από την ίδρυση του έως σήμερα τον Στέλιο  Γκόλγκαρη.  Στα επίσημα εγκαίνια του Ωδείου τον Οκτώβριο του 2010,  παρουσιάστηκε σε συναυλία το έργο “Canto General”, των Πάμπλο Νερούδα – Μίκη Θεοδωράκη, όπου παραβρέθηκε ο ίδιος ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης  τιμώντας με την  παρουσία του το Ωδείο.

Γκόλγκαρης στον Τσιλιμίδη

Την Κυριακή 18/6 (14.00-17.00), ο Στέλιος Γκόλγκαρης είναι προσκεκλημένος του Μάνου Τσιλιμίδη στο ραδιόφωνο του Real FM 97,8. Θα μιλήσει για την 35ετή καριέρα του, για τις μεγάλες του αγάπες, την Ελλάδα, τις Τέχνες, τον πολιτισμό, τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών, τα Φεστιβάλ, τα Ωδεία, τους σπουδαστές του και πολλά άλλα. Στην εκπομπή, θα ακουστούν όλα τα είδη της μουσικής, από τις μεγάλες συνεργασίες του όλα αυτά τα χρόνια, με κορυφαίους καλλιτέχνες.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: