Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πάνω από 100 βιρτουόζοι της εξάχορδης στο τριήμερο Φεστιβάλ Κιθάρας της Κρήτης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 20/04/2016

Ηράκλειο 22-24/4

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι συμμετοχές για το 10 Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης αφού πάνω από 100 κιθαριστές από όλη την Ελλάδα, αναμένεται να δώσουν το “παρών”, στο μεγαλύτερο κιθαριστικό φεστιβάλ που έγινε ποτέ στη Μεγαλόνησο και ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας, που θα γίνει από τις 22 έως και τις 24 Απριλίου, στο Ηράκλειο. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Έντεχνο Ωδείο Ηρακλείου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών.

Το Σαββάτο 23/4,θα κάνει την πρώτη επίσημη εμφάνιση, της, η Κιθαριστική Ορχήστρα Κρήτης, στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, με σολίστ, τους διεθνούς φήμης κιθαριστές, Στέλιο Γκόλγκαρη, πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, Άγγελο Μπότση, Μάρω Ραζή και Μιχάλη Σουρβίνο, υπό την διεύθυνση του μεγάλου κιθαριστή, Βαγγέλη Μπουντούνη, που είναι και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ.

Ξεχωριστή τιμή για το Φεστιβάλ, αποτελεί η συμμετοχή του κορυφαίου παγκοσμίως, Κρητικού φλαμενκίστα, Γιώργη Κοντογιάννη “Κρης”.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα εμφανισθούν επί σκηνής, οι Κρητικοί κιθαριστές, Γρηγόρης Καπανταίδάκης, Μανώλης Κογκάκης και Ελευθερία Φραγκιαδάκη, που είναι καλλιτεχνική διευθύντρια της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κρήτης, ενώ συμμετέχουν μεταξύ άλλων και οι κιθαριστές, Ειρήνη Δάκα, Νεκταρία Δασκαλάκη, Κάλλια Ζαχαριουδάκη, Νίκος Κατσαράκης, Φοίβος Μαυράκης, Μαίρη Νικολάου, Ειρήνη Σοφίτση, Αλέξης Φρουδαράκης, Ναυσικά Χατζοπούλου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: