Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πλήγμα για την πατρίδα μας η Συμφωνία των Πρεσπών

Χωρίς κατηγορία στις 18/06/2019

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που αναγνωρίστηκαν για πρώτη φορά “μακεδονική” ταυτότητα/γλώσσα

Χρ. Μπουτσικάκης* |>Η συμπλήρωση ενός χρόνου από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών αποτελεί μια στενάχωρη μέρα για τον Ελληνισμό. Η συμφωνία αυτή τραυμάτισε βαθιά την πατρίδα μας, αφού αναγνώρισε για πρώτη φορά «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα στη γειτονική χωρά. Η κυβέρνηση άνοιξε, όμως, πληγές και στο σώμα του ελληνικού λαού. Όχι μόνο αγνόησε επιδεικτικά όσους αντιτάχθηκαν δημοκρατικά στο εθνικό λάθος, αλλά επιχείρησε και να διχάσει τους Έλληνες χαρακτηρίζοντας «ακροδεξιό» όποιον προειδοποιούσε για το εθνικό λάθος.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε λίγες ημέρες θα αποτελεί παρελθόν. Και η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί, αναμφίβολα, έναν από τους κυριότερους λόγους για την απόφαση του λαού μας.

Στις 7 Ιουλίου οι Έλληνες θα αναθέσουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία το καθήκον της επούλωσης και αυτής της πληγής. Με πρωτοβουλίες για την προβολή της Μακεδονίας μας και την θωράκιση των προϊόντων της στα πέρατα του κόσμου θα αμβλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες της επιζήμιας συμφωνίας.

Δεσμευόμαστε πως θα ελέγχουμε στενά την ενταξιακή πορεία των γειτόνων, διατηρώντας ενεργό το δικαίωμα της άσκησης βέτο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

(*) Ο κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης είναι υποψήφιος βουλευτής (ΝΔ) Α’ Πειραιώς και Νήσων

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: