Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Όταν δεν αποδίδουν τα μέτρα για τον Covid 19, τι κάνουμε;

FLASH στις 28/02/2021

Πέρασε ένας χρόνος και είμαστε στο… πέρσι! – Τι γίνεται με τους εμβολιασμούς των 65-74ρηδων;

Παντελής Π. Ξανθίδης |> Ένας χρόνος πέρασε από τότε που η Ελλάδα «υποδέχθηκε» τον κορωνοϊό. Ένας χρόνος γεμάτος κρούσματα και θανάτους, απαγορεύσεις και στερήσεις. Ένας χρόνος… που είναι σαν να μην πέρασε γιατί είμαστε πάλι εδώ! Στα κρούσματα, στους θανάτους, στις  «φουλαρισμένες» εντατικές, στους περιορισμούς, στην ισοπέδωση του εμπορίου, στην ανέχεια και στην αβεβαιότητα για το αύριο…

Ένας χρόνος πέρασε και αύριο δηλώνει παρουσία ο Μάρτιος, γνωστότερος και ως Μάρτης-γδάρτης! Και πώς να μην είναι «γδάρτης», αφού πρόλαβαν να μας ενημερώσουν σχετικά για τους περιορισμούς.

Από περιορισμούς και από δήθεν οργάνωση… σκίζουμε, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, ειδικότερα με το θέμα των εμβολιασμών!

Οι ηλικίες 65 με 74 με τις ευπαθείς ομάδες τους να περιμένουν να κληθούν για εμβολισμό και από την άλλη κάποιοι «δικοί μας» να εμβολιάζονται εκτός σειράς!

Βέβαια αυτό δεν συμβαίνει μόνον εν Ελλάδι. Όμως σε όποια άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ έχει συμβεί τέτοιο «περιστατικό» γίνονται παραιτήσεις. Ενώ εδώ ψάχνουν οι υπεύθυνο να βρουν δικαιολογίες! Όμως δεν φταίνε  αυτοί οι τύποι, διότι έχουν να κάνουν με έναν λαό… ευγενικό που τα πάντα ανέχεται αδιαμαρτύρητα!

Τελικά, για πού το βάλαμε; Βουρ… για τα κυπαρίσσια ή μήπως εξετάζεται από την Κομισιόν το ενδεχόμενο, να προταθούν προς τα κράτη-μέλη άλλοι τρόποι αντιμετώπισης του κορωνοϊού; Διαφορετικά μέτρα προφύλαξης και άλλες τακτικές;

Είναι γεγονός πια, ότι τα ισχύοντα μέτρα προστασίας δεν αποδίδουν τα δέοντα. Όχι μόνον από υγειονομικής πλευράς, αλλά και από οικονομικής άποψης.

Μπορεί να μην έχει γίνει ακόμη αντιληπτό, ότι περισσότερος κίνδυνος υπάρχει από τη «σαρδελοποίηση» στα μέσα συγκοινωνίας και στα σούπερ μάρκετ, από το να δοθούν άλλες λύσεις, όπως:

  • Ανοιχτή η εστίαση, με καθορισμένες αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων.
  • Ανοιχτά μαγαζιά, με καθορισμό του αριθμού των πελατών.
  • Ανοιχτά κινηματοθέατρα, με καθορισμό κατάληψης θέσεων.

Με αυτές τις τρεις κινήσεις:

  • Ο έλεγχος για τήρηση των μέτρων θα είναι πιο εύκολος.
  • Θα παύσει να υπάρχει συνωστισμός σε πλατείες και «βόλτες».
  • Οι πολίτες δεν θα ψάχνουν να βρουν παγκάκι ή σκαλοπάτια για να πιουν τον καφέ τους, λες κι είναι λαθρομετανάστες του ’90.

Μάρτης-γδάρτης από αύριο… Η Τουρκία να κάνει σεργιάνι στο Αιγαίο, η οικονομία να καταρρέει, η κοινωνία να είναι «μουδιασμένη», η «Λιγνανιάδα» στα πρωτοσέλιδα και για «κυρίως πιάτο», οι απαισιόδοξες προβλέψεις για την πορεία της λεγόμενης «πανδημίας»…

Ως πότε παλληκάρια;

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: