Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επίσκεψη Πλακιωτάκη στο επιβατηγό λιμάνι του Πειραιά

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 02/08/2019

Πήγε να παρακολουθήσει την έξοδο των αδειούχων του πρώτου δεκαημέρου του Αυγούστου

|> Το λιμάνι του Πειραιά επισκέφθηκε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης προκειμένου να παρακολουθήσει την έξοδο των αδειούχων του πρώτου δεκαημέρου του Αυγούστου.

Ο κ. Πλακιωτάκης αναφερόμενος στην έξοδο υπογράμμισε: «Στόχος των γυναικών και των ανδρών του Λιμενικού Σώματος, αλλά και των πληρωμάτων των πλοίων, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχουμε εκπονήσει, είναι να εξελιχθεί και η αναχώρηση και η επιβίβαση ομαλά έτσι ώστε όλοι να φτάσουν με ασφάλεια και άνεση στον προορισμό τους».

«Θέλω να συγχαρώ», συνέχισε, «τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλουν αυτή την περίοδο και στους επιβάτες να ζητήσω τη συνεργασία και να έχουν καλά ταξίδια».

Όσον αφορά την αυξημένη κίνηση στο λιμάνι αυτή οφείλεται στα έργα που γίνονται και που είναι αναγκαία.

«Χρειάζεται», είπε, «λίγη υπομονή από όλους μας γιατί όταν ολοκληρωθούν οι συγκεκριμένες υποδομές η πρόσβαση προς το λιμάνι θα γίνει πιο εύκολη».

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από την 1η Ιουλίου μέχρι και της 29 Ιουλίου 2019, από το λιμάνι του Πειραιά είχαν πραγματοποιηθεί 700 απόπλοι πλοίων με 598.096 επιβάτες, έναντι 660 με 572.459 επιβάτες, που είχαν πραγματοποιηθεί την ίδια περίοδο του 2018.

Εξ άλλου την ίδια περίοδο είχαν πραγματοποιηθεί 703 κατάπλοι με 453.851 επιβάτες, έναντι 665 με 431.457 επιβάτες που ήταν τον Ιούλιο του 2018.

Τον υπουργό στην επίσκεψή του στο επιβατηγό λιμάνι του Πειραιά συνόδευαν ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτης Ράπτης, ο Α΄ υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά, αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Αλέξανδρος Τσελίκης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: