Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επισυνδέσεις: Ο κ. Μητσοτάκης έχει πολλή δουλειά μπροστά του

FLASH στις 12/08/2022

Παγκοσμίως οι μυστικές υπηρεσίες δρουν εκ της φύσεως της αποστολής τους, μυστικά. Και οι πολιτικές ηγεσίες, το γνωρίζουν

Δημ. Κωνσταντάρας |> Είμαι πραγματικά πολύ προβληματισμένος με τα «απόνερα» του πολύ σοβαρού πολιτικού θέματος υποκλοπής συνομιλιών στην οποία έπεσε θύμα ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που υπηρετεί ως Ευρωβουλευτής από το 2014. Και θέλω σαν τρελός να μάθω τι θα γίνει. Μέχρι στιγμής, την «πλήρωσαν» ο διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων και ο γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης ενώ ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι «στη Δημοκρατία μας δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές», εξήγγειλε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με 4 πεδία αλλαγών. Η αντιπολίτευση «φρύαξε» και άρχισε να ζητά παραίτηση πρωθυπουργού, παραίτηση κυβέρνησης και εκλογές. Πολύ φυσικό. Της έδωσαν ΚΑΙ μπάλα ΚΑΙ γήπεδο. Να μην παίξει;

Περιμένοντας τη… συνέχεια, διάβασα σε άρθρο προβεβλημένου δημοσιογράφου και φίλου αρθρογράφου δυο σημαντικές παραγράφους. Σάς τις μεταφέρω γιατί δεν ξέρω αν θα τις έχετε διαβάσει:

  • Στην χθεσινή επίσημη δήλωσή του, ο πρωθυπουργός απέφυγε να ζητήσει συγγνώμη για το συμβάν (αν και κάποιοι του το εισηγήθηκαν…), γιατί κάτι τέτοιο θα «θόλωνε» την έτσι κι’ αλλιώς αμφιλεγόμενη γραμμή που τελικά υιοθετήθηκε μεταξύ νόμιμου και ορθού, με την κατηγορηματική θέση του κ., Μητσοτάκη ότι «επισύνδεση ήταν νόμιμη αλλά πολιτικά λάθος…»
  • Κι’ όμως, ο πρωθυπουργός στην δήλωσή του στο «Κυριακάτικο ΒΗΜΑ», είχε σπεύσει να… ζητήσει συγγνώμη από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ («πρόκειται για μεγάλο και ασυγχώρητο λάθος, δεν είχα ενημερωθεί, οφείλω μια συγγνώμη στον Νίκο Ανδρουλάκη….»), πριν επικρατήσουν πιο νηφάλιες σκέψεις που θα επέτρεπαν τους παραπέρα χειρισμούς».

Για καθίστε βρε παιδιά. Υπάρχουν δηλαδή επισήμως «επισυνδέσεις» (υποκλοπές δηλαδή πιο ευγενικά) νόμιμες /παράνομες/ημι-νόμιμες/ημι-παράνομες στην Ελλάδα του 2022 οι οποίες μάλιστα γίνονται «για την προστασία» αυτών που υφίστανται την υποκλοπή ; Τι; Είμαι αφελής που δεν το γνώριζα; Δεν πειράζει .Καλύτερα «αφελής» παρά «συνένοχος». Γιατί αφού υπάρχουν, ποιος θα πιστέψει ότι μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τέσσερα πεδία αλλαγών θα αποκαταστήσει την δημοκρατία και θα αποφύγει τις παρανομίες; Διότι περί παρανομιών πρόκειται εφ’ όσον χρειάζεται Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για να αποκατασταθούν οι -ας πούμε- «δυσλειτουργίες».

Και ο Κοντολέων με το Δημητριάδη; Γιατί παραιτήθηκαν; Για το «τοξικό κλίμα» που τούς περιέβαλλε; Είναι υπόλογοι; Θεωρούνται ένοχοι; Αν είναι, πρέπει να παραπεμφθούν. Αν δεν είναι, κάτι που ίσως υπονοείται από το ότι δεν εξεδιώχθησαν αλλά παραιτήθηκαν από μόνοι τους, θα πρέπει να βρεθούν οι πραγματικοί ένοχοι. Όταν συμβαίνει μια τόσο σοβαρή παρανομία που για να αποκατασταθεί χρειάζεται Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, κάπου πρέπει να υπάρχει κάποιος υπόλογος.

Κι αν αυτοί οι «υπόλογοι» εφάρμοζαν εντολές;

Δεν λέω άλλα γιατί δεν είμαι άλλωστε και «ειδικός επί των επισυνδέσεων». Είμαι ένας απλός «αφελής» που δεν ήξερε -ή δεν πίστευε- ότι στην Ελλάδα του 2022 παρακολουθούνται τα τηλέφωνα αρχηγών κομμάτων ( για το καλό τους βέβαια).

Υπάρχει και κάτι άλλο : Η παραδοχή του πρωθυπουργού ότι « η επισύνδεση του κινητού του κ. Ανδρουλάκη, ήταν μεν νόμιμη, αλλά πολιτικά λανθασμένη». Και ότι -όπως είπε- « δεν θα συναινούσε ποτέ εάν το γνώριζε…». Μα αν ήταν νόμιμη, θα υπήρχε, θα είχε δοθεί υπηρεσιακά νόμιμη άδεια, προφανώς γιατί θα υπήρχαν στοιχεία που την δικαιολογούσαν.

Προσέξτε δυο πράγματα:

  1. Παγκοσμίως οι μυστικές υπηρεσίες δρουν εκ της φύσεως της αποστολής τους , μυστικά. Αλλιώς γιατί να υπάρχουν άλλωστε. Και οι πολιτικές ηγεσίες, το γνωρίζουν.
  2. Στην επίσημη δήλωσή του, ο πρωθυπουργός απέφυγε να ζητήσει συγγνώμη για το συμβάν Κι’ όμως, σε δήλωσή του στο «Κυριακάτικο ΒΗΜΑ», είχε ζητήσει συγγνώμη από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «πρόκειται για μεγάλο και ασυγχώρητο λάθος, δεν είχα ενημερωθεί, οφείλω μια συγγνώμη στον Νίκο Ανδρουλάκη».

Ο αγαπητός κ. Μητσοτάκης έχει σίγουρα πολλή δουλειά μπροστά του. Αν και θα το ήθελα, δυστυχώς, εγώ δεν μπορώ να τον βοηθήσω.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: