Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Παγκόσμια εμβέλεια για την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου, με το cd της συναυλίας της Λάρνακας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 11/02/2018

Από την “FM Records”

|> Ιστορία έγραψε, η Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου (Cyprus Guitar Orchestra), με την κυκλοφορία του ψηφιακού cd (FM Records) της συναυλίας που έδωσε την 5η Ιουλίου 2017, στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του δήμου της πόλης, υπό την διεύθυνση του Βαγγέλη Μπουντούνη.

Το cd θα κυκλοφορήσει σε πάνω από 400 ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής σε όλο τον κόσμο, κάνοντας παγκοσμίως γνωστή την κυπριακή ορχήστρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου, είναι η πρώτη κιθαριστική ορχήστρα, που αποτελεί επίτιμο μέλος της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών. Καλλιτεχνικός διευθυντής της είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Αντώνης Κοΐζας, που δημιούργησε και συνένωσε τα κιθαριστικά τμήματα που έχουν συσταθεί σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η Cyprus Guitar Orchestra πρωτοεμφανίσθηκε τον Ιανουάριο του 2017 σε συναυλίες στην Λευκωσία και την Λεμεσό, με σολίστ τον Γιώργο Γκόλγκαρη, τον Στέλιο Γκόλγκαρη (πρόεδρο Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών), τον Βασίλη Μαστοράκη, τη Μάρω Ραζή και τους “String Demons”.

Στο συγκεκριμένο cd, εκτός των προαναφερόμενων σολίστ, συμπράττουν τα κιθαριστικά σύνολα “Accordes Guitar Ensemble”, “Cyprus Guitar Trio”, “Rumba Attack” και το Φωνητικό Σύνολο Δήμου Λάρνακας, υπό την Διεύθυνση του Ανδρέα Γερολέμου. Τραγουδούν ο Μάριος Ανδρέου και η Σταλώ Παπαδοπούλου. Ως μέλη της ορχήστρας συμμετέχουν, καθηγητές και σπουδαστές πανεπιστημίων, ωδείων και μουσικών σχολείων.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: