Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο Πειραιάς γιορτάζει τη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού

Χωρίς κατηγορία στις 10/06/2019

Πανήγυρη στην Ευαγγελίστρια για τον θαυματουργό Άγιο – Στις 7 μμ Εσπερινός από τον κ. Σεραφείμ

|> Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, τάξη και κατάνυξη, o Πειραιάς θα τιμήσει την μνήμη Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, στον Ιερό Ναός της Ευαγγελιστρίας, όπου είναι και ο προστάτης της ενορίας.

Οι  πιστοί συμμετέχοντας στις ιερές Ακολουθίες θα έχουν την ευλογία να προσκυνήσουν το τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Αγίου που φυλάσσεται μόνιμα στο Ναό και να προσκυνήσουν το Παρεκκλήσιο του Αγίου.

Σήμερα Δευτέρα 10/6 (7 μμ), παραμονή της εορτής, θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ και στη συνέχεια στις 9.30 μμ ακολουθήσει Αγρυπνία όπου θα ψαλούν και οι Χαιρετισμοί του Αγίου Λουκά του Ιατρού.

Αύριο Τρίτη 11/6, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα στις 6 μμ θα ψαλεί ο μεθέορτος Εσπερινός και η ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως προς τον Άγιο. Στις 7.30 μμ στο Πνευματικό Κέντρο Ευαγγελιστρίας θα προβληθεί η ταινία αφιερωμένη στη ζωή του Αγίου με τίτλο: “Θεραπεύοντας τον φόβο”.

Στον Εσπερινό θα διανεμηθεί λαδάκι του Αγίου που έχουν φέρει οι ιερείς του Ναού από το Μοναστήρι του Αγίου στη Συμφερούπολη της Κριμαίας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: