Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Παναθηναϊκός και Γεωργία Γεννιά καταδικάζουν την απόφαση της ΕΠΟ για τον Ολυμπιακό

Χωρίς κατηγορία στις 11/03/2018

Ανάστατος ο φίλαθλος κόσμος

|> Υπό την σκιά αντιδράσεων για την ξαφνική μεταμεσονύχτια εφετειακή απόφαση της ΕΠΟ, δικαίωσης του ΠΑΟΚ, διεξάγεται απόψε ο αγώνας μεταξύ των δύο δικεφάλων και μάλιστα με… φιλάθλους! Όμως η κατά του Ολυμπιακού απόφαση, δεν ενόχλησε μόνον την πειραϊκή ομάδα, αλλά μέχρι την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά, αλλά και τον Παναθηναϊκό! Και όλα αυτά, όταν γιόρταζε ο Ολυμπιακός τα 93 χρόνια από την ίδρυσή του…

Η μεν Γεωργία Γεννιά δηλώνει πως “το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από κάθαρση, η οποία δεν επιτυγχάνεται με σολομώντειες λύσεις” και η δε Παναθηναϊκός σε ανακοίνωσή του αναφέρεται “σε απόλυτης απαξίωσης για το ελληνικό ποδόσφαιρο“.

Κατ΄αρχάς, η επίσημη απόφαση της ΕΠΟ, αναφέρει:

Η Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. συνεκδίκασε  α) την έφεση της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ κατά της υπ΄ αριθ. 66/2018 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE, β) την με αρ. πρωτοκ. εισερχ. της SUPER LEAGUE 65/27-2-2018 ένσταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και γ) την με αριθμό πρωτοκ. εισερχ. 79/01.03.2018 Super League κύρια παρέμβαση της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός κατά της υπό στοιχείο Β΄ ένστασης της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις. Εξαφάνισε την εκκαλουμένη ως προς τις επιμέρους διατάξεις: α) της πειθαρχικής ποινής αφαίρεσης 3 βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και β) της πειθαρχικής ποινής διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές ημέρες. Αποφάνθηκε ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο οποίος είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί την 25.02.2018, στην Θεσσαλονίκη, στο γήπεδο «Τούμπας», στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής ημέρας των αγώνων του πρωταθλήματος «Super League Ελλάδα» της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, δεν τελέστηκε από υπαιτιότητα της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ. Κατακύρωσε τον μη τελεσθέντα αγώνα με τέρματα 0-3 υπέρ της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός. Επέβαλε στην Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ την συνολική χρηματική ποινή των τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ.

Η Γεωργία Γεννιά

Σχετικά με την αλλαγή της πρωτόδικης απόφασης η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργία Γεννιά, δήλωσε: “Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και αποδεικνύει ότι όσοι υποστηρίζουν πως ο χώρος του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι βαριά άρρωστος, έχουν απόλυτο δίκιο.  Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από κάθαρση, η οποία δεν επιτυγχάνεται με σολομώντειες λύσεις“.

Ο Παναθηναϊκός

Η ανακοίνωση αναφέρει: “Η απόφαση του δευτεροβάθμιου οργάνου καταλύει κάθε έννοια δικαίου, είναι προϊόν πολιτικής παρέμβασης και σκανδαλώδους διαχείρισης προς όφελος συγκεκριμένου επιχειρηματία. Να υπενθυμίσουμε ότι  πέρυσι σε περίπου όμοιο περιστατικό οι συνέπειές της τότε απόφασης για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός υπήρξαν καταστροφικές  σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, χειρότερη θέση κατάταξης στα play offs  και μαζί με την αφαίρεση βαθμών και τα επιβληθέντα πρόστιμα βύθισαν ακόμα  περισσότερο οικονομικά την εταιρεία. Η χθεσινή απαράδεκτη απόφαση πιστοποιεί ότι δεν λειτουργεί κράτος δικαίου. Ζητούμε ως ελάχιστη  ένδειξη αξιοπρέπειας την παραίτηση σύσσωμης της διοίκησης της ΕΠΟ αν θέλει τουλάχιστον να σώσει τα προσχήματα. Με τις πράξεις  και τις παραλείψεις τους όλοι αυτοί οι “παράγοντες” δημιουργούν συνθήκες  απόλυτης απαξίωσης για το ελληνικό ποδόσφαιρο“.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: