Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αρκάς εν δράσει στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας  

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 03/07/2020

Παράσταση με θεατροποιημένες ξεκαρδιστικές γελοιογραφίες με τον τίτλο “Η Ζωή Μετά”

|> Οι ξεκαρδιστικές ιστορίες του Αρκά αποκτούν σώμα και φωνή στην παράσταση «Η Ζωή Μετά» η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6/7 στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ που διοργανώνει η  διεύθυνση Πολιτισμού Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.

Ο Θανάσης Βισκαδουράκης, ο Γιώργος Γιαννόπουλος, η Σοφία Βογιατζάκη, ο Πέτρος Μπουσουλόπουλος, ο  Χρήστος Τριπόδης και ο Δημήτρης Αγοράς που υπογράφει τόσο την θεατρική διασκευή όσο και την σκηνοθεσία, ως σύγχρονοι ήρωες του Αρκά θα ξεπηδήσουν και θα ζωντανέψουν μέσα από τις νέες σελίδες των κόμικς, για να φέρουν λυτρωτικά γέλιο στα χείλη των θεατών.

Στην παράσταση τα κείμενα και οι χαρακτήρες του αγαπημένου σκιτσογράφου και συγγραφέα ζωντανεύουν, σχολιάζοντας με πολύ χιούμορ και με λιτό αλλά καυστικό τρόπο την καθημερινότητα του σύγχρονου Έλληνα, τις ανθρώπινες σχέσεις, τους φόβους, τους πόθους και τις μεταφυσικές του ανησυχίες. Μια παράσταση που απευθύνεται με τόλμη σε όλους όσοι δεν φοβούνται να κοιτάξουν με σαρκασμό το πρόσωπό τους στον καθρέφτη.

Λίγα λόγια για την παράσταση

«Ο Μπαμπάς  Σπουργίτης προσπαθεί να ξεπεράσει την προδοσία της σπουργιτίνας, να βρει καινούργια σύντροφο και να χαλιναγωγήσει το “τέρας” που έχει για γιο. Ο Ισοβίτης βρίσκει παρηγοριά στο μοναδικό πλάσμα που του προσφέρει τη φιλία του με το αζημίωτο, τον βρωμερό ποντικό Μοντεχρήστο, ενώ ο Θανατοποινίτης γράφει την αυτοβιογραφία του περιμένοντας χάρη. Τέλος, στην κόλαση και στον παράδεισο τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως μας τα είπαν. Ζωή μετά υπάρχει, αλλά κάτι μας θυμίζει από τα πριν».

> Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα η χρήση μη ιατρικής μάσκας κατά την είσοδο και μέχρι την τοποθέτηση κάθε θεατή στη θέση του, καθώς και κατά την έξοδό του, είναι υποχρεωτική.

Τιμές εισιτηρίων: 15 € γενική είσοδος, 12 €  (άνω των 65, άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητικό), 10 € μαθητικό.  Προπώληση: 12 ευρώ,  https://www.viva.gr/ και https://www.ticketservices.gr/. 

Πληροφορίες: 210.4906021 / 4912635

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: