Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κι άλλη επιχείρηση αποκαθήλωσης παράνομα αναρτημένων αφισών

ΑΤΤΙΚΗ στις 25/07/2021

Παρά τις συστάσεις και τις επίμονες προσπάθειες της Περιφέρειας, η αφισορρύπανση συνεχίζεται- Ώρα για τις νομικές συνέπειες

|> Με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη πραγματοποιήθηκε νέα επιχείρηση απομάκρυνσης παράνομα αναρτημένων αφισών από κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και τις δράσεις που υλοποιεί με στόχο την καταπολέμηση του φαινομένου της παράνομης αφισορρύπανσης, εντοπίστηκαν, για άλλη μια φορά, από τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής και από τις κάμερες παρακολούθησης του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας, εκτεταμένα φαινόμενα παράνομης ανάρτησης διαφημιστικού υλικού.

Η παραβατική συμπεριφορά διαπιστώθηκε ότι προέρχεται κυρίως από συλλογικότητες, κόμματα και ιδιώτες διαφημιζόμενους που συνεχίζουν να ασχημονούν εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. Με δεδομένο ότι η αφισορρύπανση που προκαλείται, επηρεάζει τις συνθήκες οδικής ασφάλειας και αποδεικνύει την έλλειψη σεβασμού προς το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής των πολιτών και την αισθητική των πόλεων μας, ο περιφερειάρχης ζήτησε την άμεση απομάκρυνση τους. Και δήλωσε:

«Έχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι οι αφίσες και τα παράνομα διαφημιστικά λάβαρα θα κατεβαίνουν. Όσοι συνεχίζουν αυτή την τακτική θα υπόκεινται σε όλες τις προβλεπόμενες νομικές συνέπειες. Δυστυχώς παρά τις συστάσεις μας και τις επίμονες προσπάθειες, τόσο της Περιφέρειας, όσο και των δήμων προκειμένου να σταματήσει η αφισορρύπανση, το φαινόμενο επαναλαμβάνεται. Για άλλη μια φορά στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα, προς κάθε κατεύθυνση. Ακόμα και αν κάποιοι επιμένουν να ασχημονούν, παραβιάζοντας τους νόμους, εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και την αισθητική της Αττικής μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παραβιάζει το νόμο εις βάρος του περιβάλλοντος, αλλά και της ασφάλειας των πολιτών. Διατηρούμε το οδικό δίκτυο της Αττικής καθαρό, προστατεύουμε το περιβάλλον και προασπίζουμε την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών στην Αττική».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: