Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το κράτος δεν υπάρχει για να συντηρούνται τα κόμματα και να βολεύονται συγγενείς

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 01/08/2018

Έξω από τα δόντια

|> Μία ουσιώδης παρέμβαση, σχετικά με τη νοοτροπία μας, τις αντιδράσεις μας, την αντιμετώπιση των καταστάσεων, τις επιλογές μας και άλλα που κάνουν ανυπόφορη τη ζωή μας, «αλιεύτηκε» από το facebook και την υπογράφει ο Άρης Περουλάκης – σημαίνων στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που υπηρετούσε πρόσφατα στην Αντιπροσωπεία της στην Ελλάδα. Γράφει:

Η δίκη μου οπτική γωνία μετά από όσα συνέβησαν, συμβαίνουν και φυσικά θα επαναληφθούν είναι: 
Ναι παραιτηθείτε όλοι απ΄ τις άθλιες αντιλήψεις και πολιτικές στελέχωσης του κράτους στα κρίσιμα πόστα που εφαρμόζατε κι εφαρμόζετε!..

Το κράτος δεν υπάρχει για να συντηρούνται τα κόμματα κύριες και κύριοι πολιτικοί ούτε για να βολεύουμε τους συγγενείς μας κύριες και κύριοι «ψηφοφόροι». Υπάρχει για να μην καιγόμαστε, να μην πνιγόμαστε και να λειτουργεί αποτελεσματικά ώστε να σεβόμαστε όλοι την χώρα που ζούμε. 

Είναι σχηματικά «η μηχανή» που θα λειτουργεί για να μας πηγαίνει κι ας έχει το τιμόνι η εκλεγμένη πολιτική ηγεσία για να οδηγεί δεξιά αριστερά ή κέντρο το όχημα, όμως αν η μηχανή είναι μη λειτουργική η όποια επιλογή πολιτικής ηγεσίας είναι χωρίς νόημα αφού το όχημα δεν τραβάει …

Η μεγαλύτερη κατάρα από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους είναι δυστυχώς η καθιερωμένη νοοτροπία μας: Ό,τι, μα ό,τι, κι αν συμβεί όλοι ενώνονται κάτω από τη σημαία του βολέματος και της ευνοιοκρατίας… με αποτέλεσμα τη διαρκή και πλήρη ανικανότητα σοβαρής διαχείρισης οποιουδήποτε καυτού ή πολύπλοκου θέματος από ένα κράτος που παραπαίει …

Έχω συναντήσει εκατοντάδες σοβαρούς ανθρώπους σε καίριες θέσεις να είναι ικανότατοι στο πόστο τους αλλά η κομματική λαίλαπα κάθε φορά που έρχεται το «νέο» θα κάνει αυτό που έκαναν κι οι άλλοι δηλ. θα τους βγάλει απ τη θέση για να βολέψει έναν ημέτερο. Αυτό οδηγεί στατιστικά και μαθηματικά στην όλο και χειρότερη στελέχωση του κράτους μας…

Αν δεν συμφωνήσουμε όλοι ότι θα βάζουμε και θα αφήνουμε τους καλύτερους στις καίριες θέσεις ευθύνης οποίος κι αν κυβερνάει ΔΕΝ πρόκειται ν αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ στη χώρα. 

Ας απαιτήσουμε ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ στη πράξη που αποτελεί ΤΟ κλειδί και για πολλά άλλα… Τα παιδιά π.χ. φεύγουν τρέχοντας σε άλλες χώρες και όταν ερωτώνται «γιατί;» ποια απάντηση είναι συντριπτικά πρώτη; Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ!..

Αφήστε λοιπόν τις κλάψες τις γενικές διακηρύξεις ή τις φανφάρες και απλά ενώστε τη φωνή κι απαιτείστε το! Δεν είναι πολυτέλεια, είναι το ελάχιστο! Είναι η μόνη διέξοδος για την ύπαρξή μας σε μια χώρα που θα μας αξίζει και θα την αξίζουμε!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: