Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απίστευτο!.. Μπήκε σκούπα στον Σταθμό Αγίου Διονυσίου

Χωρίς κατηγορία στις 11/04/2019

Παρέμβαση περιφέρειας για την στοιχειώδη αισθητική και τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας

|> Σχετικά με τον… ξαφνικό καθαρισμό του Σιδηροδρομικού Σταθμού του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, από την αντιπεριφέρεια Πειραιά, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Σε μια ακόμη πολύπαθη περιοχή του Πειραιά, στον πρώην Σιδηροδρομικό Σταθμό του Αγ. Διονυσίου, στη «Γέφυρα του Ρεμπέτη», όπως τη γνωρίζουν οι παλαιότεροι, υπερβαίνοντας η Περιφέρεια τη λογική περί ύπαρξης ή μη αρμοδιότητας, παρενέβη και συνεισφέρει στον καθαρισμό του χώρου, στην αποκατάσταση της εικόνας της περιοχής, της στοιχειώδους αισθητικής και στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, απομακρύνοντας σκουπίδια, βλάστηση και πάσης φύσεως υλικά που είχαν αποτεθεί στην περιοχή.

Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός του Αγ. Διονυσίου βρίσκεται σε διαδικασία αποκατάστασης – αναστήλωσης προκειμένου, όπως έχει συμφωνηθεί με το υπουργείο Πολιτισμού και τον δήμο Πειραιά, να λειτουργήσει ως Μουσείο για την ιστορία του Ρεμπέτικου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Παράλληλα, δίπλα απ’ τον Σταθμό ολοκληρώθηκε η αναστήλωση και αποκατάσταση του σημαντικού αρχαιολογικού χώρου της Ηετιώνειας Πύλης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες από τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας για την ανάπλαση και απόδοση σε χρήση απ’ τους κατοίκους του λόφου “Καστράκι”, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Έτσι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ώστε η περιοχή να αποκτήσει έναν πόλο πολιτισμού και αναψυχής με υπερτοπικά χαρακτηριστικά που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα προσελκύσει πλήθος επισκεπτών.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: