Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση από χθες στην Περιφέρεια!

ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 12/03/2020

|> Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, παρέχεται από χθες η δυνατότητα παροχής “εξ αποστάσεως εκπαίδευσης” για μαθητές Δημοτικού που φοιτούν στις τάξεις Ε’ και ΣΤ’, καθώς και για τους μαθητές και των τριών τάξεων του Γυμνασίου.

Η παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα γίνεται εντελώς δωρεάν, για όσο διάστημα τα σχολεία θα παραμένουν κλειστά, λόγω του κορωνοϊού.

Οι μαθητές από όλη την Ελλάδα κι όχι μόνον από την Αττική, θα μπορούν να έχουν από τον υπολογιστή του σπιτιού τους πρόσβαση στις συγκεκριμένες εκπαιδευτικές υπηρεσίες, μέσω του συνδέσμου www.brainy.gr

Η δυνατότητα αυτή προσφέρεται από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την ιδιωτική επιχείρηση BRAINY JKE, που δραστηριοποιείται στον χώρο της παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών “εξ αποστάσεως”. Η εταιρεία ανταποκρίθηκε άμεσα στην δημόσια πρόσκληση της Περιφέρειας Αττικής προς δημόσιες υπηρεσίες, εκπαιδευτικά ιδρύματα, φορείς “εξ αποστάσεως εκπαίδευσης”, εταιρείες, καταστήματα.

Επίσης, σε όσους είναι σε θέση να παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες κατ’ οίκον ή εξ αποστάσεως, να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα εθελοντή στο site της Περιφέρειας και στο ειδικό link, που δημιουργήθηκε γι’ αυτό το σκοπό με στόχο τη διευκόλυνση συγκεκριμένων ομάδων πολιτών, οι οποίοι στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης που λαμβάνονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, είναι απαραίτητο να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να παραμείνουν στις οικίες τους.

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση των πολιτών στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής να δίνεται δωρεάν η δυνατότητα παροχής “εξ αποστάσεως εκπαίδευσης” για μαθητές. Τις πρώτες 15 ώρες λειτουργίας της νέας υπηρεσίας της Περιφέρειας, οι εγγραφές μαθητών άγγιξαν τις 3.220. Ειδικότερα έγιναν 510 εγγραφές για παιδιά που φοιτούν στην Α’ Γυμνασίου, 430 για παιδιά που είναι στην Β’ Γυμνασίου, 610 για μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, 950 για παιδιά της Ε’ Δημοτικού και 720 για παιδιά της ΣΤ’ Δημοτικού.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την έναρξη παροχής των εκπαιδευτικών υπηρεσιών δήλωσε: “Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει καινοτόμες πρωτοβουλίες και δημιουργεί συνεργασίες ευθύνης, με στόχο να διασφαλίσουμε αφενός την προστασία της δημόσιας υγείας, αφετέρου, στη συγκεκριμένη περίπτωση, να δώσουμε τη δυνατότητα στους μαθητές όχι μόνον της Αττικής, αλλά όλης της Ελλάδος, να έχουν πρόσβαση για όσο διάστημα τα σχολεία τους είναι κλειστά, σε υπηρεσίες εκπαίδευσης στον χώρο τους. Εύχομαι πραγματικά να ανταποκριθούν και άλλες επιχειρήσεις σε αυτό το κάλεσμα αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς που απευθύναμε . Θέλω επίσης να ξεκαθαρίσω ότι σε καμία περίπτωση στόχος μας δεν είναι να υποκαταστήσουμε την πολιτική ηγεσία και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας. Αντίθετα, θέλουμε να λειτουργήσουμε υποστηρικτικά και συμπληρωματικά, σε μια κρίσιμη για τη δημόσια υγεία της χώρας μας συγκυρία“.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: