Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Παραδόθηκε χωρίς… φανφάρες η Παιδική Χαρά της ανακαινισμένης πλατείας Πηγάδας

Χωρίς κατηγορία στις 28/03/2018

Δηλώσεις Μώραλη

|> Παραδόθηκε σήμερα η νέα Παιδική Χαρά στην πλήρως ανακαινισμένη πλατεία Πηγάδας, η οποία κατασκευάστηκε με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και γέμισε από  φωνές, χαμόγελα και χαρούμενα παιδικά πρόσωπα.­­­­­­­­­­­­

Ο δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για την παράδοση της νέας Παιδικής Χαράς, επισημαίνοντας ότι παρά την καθυστέρηση στην ανακατασκευή της «πολύπαθης» πλατείας Πηγάδας, για την οποία δεν ευθύνεται αυτή η Δημοτική Αρχή, διαπιστώνει ότι κάθε μέρα πλέον γίνεται καλύτερη και μια πολύ όμορφη, σύγχρονη πλατεία.

Ο κ. Μώραλης σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή προτίμησε αντί εγκαινίων με κορδέλες, να ανοίξει τον χώρο για τα παιδιά του πλησιέστερου Βρεφονηπιακού Σταθμού για να παίξουν και να χαρούν, γιατί όπως είπε, οι Παιδικές Χαρές είναι για τα παιδιά και όχι για τους μεγάλους. Επίσης, ευχαρίστησε τους αντιδημάρχους, τον πρόεδρο της Α΄ δημοτικής κοινότητας, τους κοινοτικούς συμβούλους και όλους όσοι συνέβαλαν τόσο στην ανακαίνιση της πλατείας Πηγάδας, όσο και στη δημιουργία της νέας Παιδικής Χαράς.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο Γιάννης Μώραλης τόνισε την ανάγκη οι ίδιοι οι δημότες και οι πολίτες να προστατέψουν τις Παιδικές Χαρές. Όπως εξήγησε, τα τελευταία τριάμισι χρόνια, ο Δήμος έχει παραδώσει 32 νέες και ανακατασκευασμένες Παιδικές Χαρές. Τέλος, πρόσθεσε, ότι επαφίεται στους δημότες και όχι στα αστυνομικά μέτρα, η προστασία των κοινόχρηστων χώρων και των Παιδικών Χαρών. Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι: «Αν προστατέψουμε τις Παιδικές Χαρές, αν ελέγξουμε τα δεσποζόμενα ζώα, αν όλοι κάνουμε μία μεγαλύτερη προσπάθεια, είναι βέβαιο ότι θα αποβεί σε όφελός μας και θα έχουμε μια καλύτερη πόλη, μια καλύτερη γειτονιά, μια καλύτερη ζωή!».

Στην παράδοση της νέας Παιδικής Χαράς παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Σταύρος Βοϊδονικόλας, Αλέξανδρος Αργουδέλης, Κυριάκος Σιγαλάκος, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Χάρις Ζηλάκου, καθώς  και οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων Νικήτας Γκόλφης, Χαράλαμπος Λιακόσταυρος και ο κοινοτικός σύμβουλος Ιωάννης Αλιφραγκής.

> Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το έργο της πλατείας Πηγάδας, κατά ένα μεγάλο μέρος οφείλεται στην αφοσίωση και επιμονή που έδειξε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Σταύρος Βοϊδονικόλας. Και με ένα κόστος πολύ μικρότερο του προβλεπόμενου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: