Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σπύρος Γεώργας: «Συν-Φωνία σε “άναρχο” Ματζόρε»…

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 21/01/2020

Παρουσιάζονται στην “Art Gallery Pandora” 31 έργα, με κλασσικές, αναγνωρίσιμες συνθέσεις του

|> Ο εικαστικός καλλιτέχνης Σπύρος Γεώργας παρουσιάζει την 11η ατομική του έκθεση ζωγραφικής, την Παρασκευή 24/1, στην αίθουσα Τέχνης “Art Gallery Pandora” (οδός Αδριανού 70, Αθήνα).

Παρουσιάζονται συνολικά 31 έργα, που συμπεριλαμβάνουν τις κλασσικές, αναγνωρίσιμες συνθέσεις του σε καμβά, αλλά και νέες δημιουργίες και εικαστικές αναζητήσεις σε τρισδιάστατους χώρους.

Επίσης, θα παρουσιαστούν κατασκευαστικές δημιουργίες από ξύλα, λιωμένα πλαστικά και μικτές τεχνικές, ολοκληρώνοντας την έρευνα του καλλιτέχνη σε εικάσματα που αγγίζουν τα όρια της γλυπτικής.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η ιστορικός Τέχνης, Αννίτα Πατσουράκη, επιμελήτρια της έκθεσης, αναφέρει σχετικά:

«Ο Σπύρος Γεώργας είναι ένας οραματιστής καλλιτέχνης. Οι συνθέσεις του μπορούν κάλλιστα να ονομαστούν “αλχημιστικά τοπία”. Η έμφυτη κλίση που διαθέτει προς τη γνώση, τη χρήση των υλικών και το συνδυασμό τους, τον καθοδηγούν σε πειραματισμούς ευρεσιτεχνίας και σε εικαστικές καθαρόαιμες, πρωτόλειες αναζητήσεις. Η συγχώνευση υλικών (άμμος, λιωμένα πλαστικά, γυαλί) κατά πλειοψηφία χημικών αναμεμειγμένων με χρώμα, του δίνουν επιφάνειες ανάγλυφες, γεμάτες κίνηση και ένταση».

Τα εγκαίνια έκθεσης θα γίνουν στις 7 μμ της Παρασκευή 24/1 και θα διαρκέσει έως τις 2 Φεβρουαρίου. Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 12:00 έως 20:00.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: