Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έκθεση για τον Γρ. Λαμπράκη από σήμερα στην Ευρωβουλή

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 12/03/2019

Παρών ο γιός του και θα μιλήσουν οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Μίλτος Κύρκος

|> Τη ζωή και το έργο του Γρηγόρη Λαμπράκη, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όσοι βρεθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την αίθουσα “Main Hall Gallery – Emilio Colombo” του LOW building στο Στρασβούργο, από σήμερα Τρίτη και έως την Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Την έκθεση εις μνήμην του ειρηνιστή πολιτικού, γιατρού και αθλητή, που εξύμνησε την Ειρήνη και τη Δημοκρατία και το πλήρωσε με τη ζωή του, διοργανώνει ο  ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνεργασία με το “Ίδρυμα Λαμπράκης”, υπό την αιγίδα της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην τελετή έναρξης, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 12/3 στις 5 μμ, θα μιλήσουν ο ευρωβουλευτής  Νίκος Ανδρουλάκης, ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος και ο γιος του αείμνηστου πολιτικού Γρηγόρης Λαμπράκης εκπροσωπώντας το “Ίδρυμα Λαμπράκη”.

Ή έκθεση φιλοξενεί σπάνια ντοκουμέντα για τη ζωή του Γρηγόρη Λαμπράκη, μέσα από τα αρχεία της Αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας, από την εποχή που υπήρξε μέλος του ΕΑΜ, ως την συμμετοχή του στην Παγκόσμια Κίνηση Ειρήνης και την καριέρα του ως πολιτικός, αθλητής και γιατρός που πάσχιζε για το δικαίωμα των φτωχότερων στην θεραπεία. Να σημειωθεί ότι ο φάκελος του Γρηγόρη Λαμπράκη, ήταν “απόρρητος” έως το 2016.

Πηγή: ΑΠΕ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: