Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Άνοιξε η παλαιά Εθνική στο τμήμα της Κινέττας, στο ύψος της Πίκας

ΑΤΤΙΚΗ στις 09/08/2022

Πατούλης:Παραδίδουμε έναν ασφαλή δρόμο και η Κινέττα θα αλλάξει όψη και αυτή μας τη δέσμευση την κάνουμε πράξη 

|> Παραδόθηκε στην κυκλοφορία από την Περιφέρεια Αττικής, το τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού  Κινέττας, στο ύψος του ρέματος Πίκας, μετά την αποκατάσταση των ζημιών που είχε υποστεί ο δρόμος από πλημμυρικά φαινόμενα.

Έγινε πλήρης ασφαλτόστρωση και εκκρεμούν κάποιες μικροεργασίες, οι οποίες θα ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το έργο αποκατάστασης του συγκεκριμένου τμήματος του δρόμου που ενώνει ξανά την Αττική με την Κορινθία, μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κινέττας, εντάσσεται στα έργα  ολιστικής αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσαν στην Κινέττα τα πλημμυρικά  φαινόμενα και τα οποία υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 18 εκατ. ευρώ.

 Μετά την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών αλλά και των απαιτούμενων σχετικών ελέγχων από το Ελεγκτικό Συνέδριο, με εντολή του περιφερειάρχη είχε δοθεί από την πρώτη στιγμή προτεραιότητα στην ολοκλήρωση των έργων, με δεδομένη τη νευραλγική σημασία τους για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στην περιοχή και την προάσπιση της ασφάλειας των οδηγών.

Με αφορμή την παράδοση του δρόμου στην κυκλοφορία ο κ. Πατούλης δήλωσε: «Παραδίδουμε ξανά στην κυκλοφορία έναν ασφαλή σύγχρονο δρόμο, πλήρως αποκατεστημένο και έτοιμο προς χρήση από τους οδηγούς. Δεσμευτήκαμε πως η Κινέττα θα αλλάξει όψη και θα ξαναγίνει μία ασφαλής περιοχή για τους κατοίκους της  και αυτή μας τη δέσμευση την κάνουμε πράξη. Οι καταστροφικές πλημμύρες αλλά και οι φωτιές των τελευταίων χρόνων την “τραυμάτισαν” βαριά, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στην περιοχή. Μετά από χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες και την ολοκλήρωση των απαιτούμενων σχετικών ελέγχων από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ξεκινήσαμε άμεσα τα έργα και ήδη έχουμε αρχίσει να ολοκληρώνουμε σημαντικά  έργα στην περιοχή, με στόχο η Κινέττα – όχι μόνο να επουλώσει τις πληγές της, αλλά και να γίνει καλύτερη από πριν. Συνεχίζουμε να επενδύουμε έμπρακτα στην προστασία των πολιτών, όπως είναι και η προτεραιότητά μας».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: