Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πιραντέλο και Μονρόε, τα «λένε» με τον Λιδωρίκη…

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 05/05/2019

Τη Δευτέρα στo Faust Bar-Theatre, η τελευταία βραδιά αναβίωσης των συνεντεύξεων με το άλλοτε…

|> Μετά από έναν εξαιρετικά επιτυχημένο κύκλο δραματοποιημένων συναντήσεων του Αλέκου Λιδωρίκη με μερικές από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του 20ού αιώνα, ο κύκλος φτάνει στο τέλος του τη Δευτέρα 6/05 με την παρουσίαση των συνεντεύξεων του αξέχαστου μεγάλου δημοσιογράφου με τον Λουίτζι Πιραντέλο και την Μέριλιν Μονρόε.

Στα 60 χρόνια της δημοσιογραφικής του καριέρας συνομίλησε με τις σημαντικότερες προσωπικότητες του 20ού αιώνα. Μουσολίνι, Ρούζβελτ, Μακάριος, Αϊζενχάουερ. Αλλά και Παλαμάς, Κρισναμούρτι, Μητρόπουλος, Πρίσλεΰ. Με τη χαρακτηριστική του ευγένεια και οξυδέρκεια, ο Λιδωρίκης καταφέρνει όχι απλώς να εντοπίσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε προσωπικότητας αλλά και να τα διασυνδέσει με το κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο έδρασε καθένας από αυτούς τους σπουδαίους πολιτικούς, καλλιτέχνες και πνευματικούς δημιουργούς.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

To Faust Bar-Theatre-Arts, σε συνεργασία με τη Ζωζώ Λιδωρίκη, την Κίρκη Καραλή και τον Πλάτωνα Ανδριτσάκη παρουσίασαν τέσσερις μοναδικές βραδιές, γεμάτες πλούσιες σκέψεις και συναισθήματα, αναβιώνοντας λόγια διασήμων και σημαντικών ανθρώπων με τη συμβολή σπουδαίων ηθοποιών.

Τον Λιδωρίκη και τα πρόσωπα των συνεντεύξεων ενσάρκωσαν επί σκηνής οι Δημήτρης Λιγνάδης, Ακύλας Καραζήσης, Κωνσταντίνος Τζούμας, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Μάνια Παπαδημητρίου, Μάνος Καρατζογιάννης, Αργύρης Πανταζάρας και Κωνσταντίνος Μπιμπής.

Την Δευτέρα η διανομή έχει ως εξής: Μέριλυν Μονρόε: Θεοδώρα Τζήμου, Λουίτζι Πιραντέλο: Μάνος Βακούσης, Αλέκος Λιδωρίκης: Πέρης Μιχαηλίδης. Τους ηθοποιούς συνοδεύουν επί σκηνής ο Γιώργος Καλκάνης στο πιάνο και η Δάφνη Πανουργιά στο τραγούδι.

Συντελεστές

Επιμέλεια Κειμένων: Ζωζώ Λιδωρίκη, σκηνοθετική επιμέλεια: Κίρκη Καραλή, πρωτότυπη μουσική : Πλάτων Ανδριτσάκης, επιμέλεια βίντεο: Νικόλας Μακρής

Ώρα έναρξης: 21:00 – Είσοδος: Ελεύθερη – Πληροφορίες και κρατήσεις: Faust Bar τηλ. 210.3234095

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: