Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ιστότοπος του ΕΚ για τις ευρωεκλογές σε 24 γλώσσες

ΕU στις 26/01/2019

Πληροφορίες για πολίτες που θα ψηφίσουν εντός/εκτός της ΕΕ ή και δι’ αντιπροσώπου!

|> Τέσσερις μήνες απομένουν μέχρι τις ευρωεκλογές και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρουσιάζει τη νέα του ιστοσελίδα (κλικ ΕΔΩ) για το πώς ψηφίζουν οι Ευρωπαίοι πολίτες σε κάθε κράτος μέλος ή από το εξωτερικό.

Η ιστοσελίδα σχεδιάστηκε ώστε οι πολίτες να μπορούν να βρουν εύκολα όλες τις πληροφορίες που μπορεί να χρειαστούν. Με αυτό το καινούριο εργαλείο, το ΕΚ παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους ψηφοφόρους να αυξήσουν την εκλογική τους δύναμη στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Διαδικασία της ψηφοφορίας 

Η εθνική νομοθεσία για κάθε κράτος εξηγείται σε μορφή απλών ερωτήσεων και απαντήσεων, όπως για παράδειγμα το πότε ψηφίζουμε, ηλικιακά όρια συμμετοχής, οδηγίες εγγραφής σε εκλογικούς καταλόγους και σχετικά έγγραφα. Παρέχονται επίσης πληροφορίες για τα ελάχιστα όρια ψήφων για την εκλογή ευρωβουλευτών από κάθε κόμμα, τον αριθμό βουλευτών που αντιστοιχούν σε κάθε χώρα και σύνδεσμοι για τις ιστοσελίδες των αρμόδιων αρχών.

Με δεδομένο ότι αυτές οι πληροφορίες διαφέρουν από χώρα σε χώρα, η ιστοσελίδα περιέχει απαντήσεις για κάθε κράτος μέλος στην επίσημή του γλώσσα αλλά και στα αγγλικά.

Και… δι’ αντιπροσώπου!

Στην ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το πώς ψηφίζουμε από το εξωτερικό (είτε από άλλη χώρα της ΕΕ, είτε από τρίτα κράτη) αλλά και δια αντιπροσώπου όπου υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Για παράδειγμα, αυτές οι πληροφορίες μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμες στους πολίτες που κατοικούν στη Βρετανία.

Η ιστοσελίδα επίσης παρέχει:

  • Ειδική σελίδα με ερωταπαντήσεις για το ΕΚ, τους υποψηφίους για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τα επόμενα βήματα μετά τις εκλογές.
  • Τη δυνατότητα στους πολίτες να αναμιχθούν ενεργά με την προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού για τις ευρωεκλογές.
  • Νέα για τις εκλογές από την κεντρική ιστοσελίδα του ΕΚ.
  • Συνδέσμους για τη σελίδα με τα εκλογικά αποτελέσματα και τις ιστοσελίδες των ευρωπαϊκών πολιτικών ομάδων και κομμάτων.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: