Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ποια η εθνική νικήτρια του Βραβείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2024

ΕU,ΕΛΛΑΔΑ στις 27/03/2024

Η ελληνική ομάδα “EUth for Social Change”, μεταξύ των άλλων εθνικών νικητών της ΕΕ

|> Ο εφετινός νικητής για την Ελλάδα του Βραβείου Καρλομάγνου για την Νεολαία 2024 είναι το project ‘EUth for Social Change’, από τον οργανισμό ‘Youthmakers Hub’.

Το EUth Voices for Social Change αποτελεί ένα Erasmus+ ΚΑ2 έργο στο πλαίσιο του οποίου συνεργάζονται οργανισμοί από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία, ενισχύοντας πάνω από 250 νέους σε αυτές τις τρεις χώρες μέσω του ψηφιακού εγγραμματισμού, της αφήγησης ιστοριών και της εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς.

Γεφυρώνοντας διαφορετικά υπόβαθρα, προωθώντας την ισότητα των φύλων και ενισχύοντας την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, το έργο συνδυάζει ψηφιακές και δια ζώσης δραστηριότητες, αξιοποιώντας το podcasting και διοργανώνοντας εργαστήρια για την πράσινη τεχνολογία.

Το Γραφείο του ΕΚ στην Ελλάδα συγχαίρει τους φετινούς εθνικούς νικητές και τους εύχεται κάθε επιτυχία στην τελική φάση του διαγωνισμού!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2008 και απονέμεται στις αρχές της άνοιξης, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν. Απονέμεται σε έργα που υλοποιούν νέοι ηλικίας μεταξύ 16 και 30 ετών, τα οποία προωθούν τη συνεργασία και την κατανόηση σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Αναδεικνύονται έργα που προάγουν την κατανόηση μεταξύ των λαών, προωθούν την ανάπτυξη μιας κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας και συνείδησης, λειτουργούν υποδειγματικά για τη νεολαία της Ευρώπης και παρέχουν απτά παραδείγματα συμβίωσης των Ευρωπαίων ως μία κοινότητα.

Τα έργα που υποβάλλονται αξιολογούνται πρώτα από την κριτική επιτροπή της χώρας του κάθε πρότζεκτ, η οποία θα επιλέξει μία μόνο εθνική υποψηφιότητα. Το Βραβείο απονέμεται σε τρεις τελικούς νικητές. Το πρώτο βραβείο ανέρχεται σε 7.500 ευρώ, το δεύτερο βραβείο 5.000 ευρώ και το τρίτο βραβείο 2.500 ευρώ. Οι εκπρόσωποι και των 27 εθνικών σχεδίων που επιλέγονται για την τελική φάση του διαγωνισμού προσκαλούνται στην τελετή απονομής του Βραβείου στο Άαχεν της Γερμανίας.

>>> Ποιοί είναι οι εθνικοί νικητές του Ευρωπαϊκού Βραβείου Νέων Καρλομάγνου 2024.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: