Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Οδηγεί χωρίς δίπλωμα, ελεύθερος και επικίνδυνος επί 20 χρόνια!

FLASH στις 20/11/2022

Ποιος ήταν αυτός ο κύριος, ποιος του είχε πει ότι έχει το δικαίωμα να είναι πάνω από το νόμο; Ουδείς ενδιαφέρεται για σοβαρό έλεγχο!

Δημ. Κωνσταντάρας |> Ούτε ξέρω πολλά, ούτε μπόρεσα να μάθω περισσότερα γι αυτό τον «κύριο» που όπως διάβασα συνελήφθη στην Αθήνα και όπως διαπίστωσε η Αστυνομία, κυκλοφορούσε επί 20 χρόνια χωρίς άδεια, χωρίς δηλαδή δίπλωμα .

Δεν μπόρεσα να μάθω πόσων χρονών ήταν ο κύριος αυτός, πόσων ετών ήταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε κι αν είχε πράγματι υποπέσει -όπως ο ίδιος είπε, αρκετές φορές και σε άλλες παραβάσεις. Μόνον ότι όταν τον έπιασαν. Μόνο την περασμένη εβδομάδα, η Τροχαία «τσάκωσε» 1.350 οδηγούς σε όλη την χώρα να οδηγούν χωρίς να έχουν δίπλωμα. Ένας από αυτούς συνελήφθη στην Αθήνα. Όπως διαπίστωσε η Αστυνομία, ο άντρας κυκλοφορούσε επί 20 χρόνια χωρίς να έχει δίπλωμα . Κι όταν μάλιστα ρωτήθηκε, αποκαλύφθηκε ότι του είχαν πάρει το δίπλωμα προ 20ετίας και στην ερώτηση γιατί είχε χάσει την άδεια οδήγησης, απάντησε: «Βιάζομαι, δεν έχω υπομονή όταν οδηγώ».

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να μάθω άλλες πληροφορίες, λες και η είδηση που δημοσιεύτηκε στον Τύπο δεν άξιζε περισσότερων λεπτομερειών. Πέρασε, έτσι, «στο ντούκου» . Είκοσι χρόνια οδηγούσε παράνομα. Κι ευτυχώς που δεν του έτυχε κάτι σοβαρά, ευτυχώς που δεν προκάλεσε δυστύχημα.

Ομολογώ ότι περίμενα ότι αυτή η είδηση θα είχε πάρει μεγάλη έκταση στα ηλεκτρονικά τουλάχιστον ΜΜΕ αλλά και στην τηλεόραση που τα ψάχνει αυτά. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ποιος ξέρει γιατί. Υπάρχει κάποιος λόγος; Ποιος ήταν αυτός ο κύριος, ποιος του είχε πει ότι έχει το δικαίωμα να είναι πάνω από το νόμο; Οι «περιπέτειες» κάποιων μοντέλων και κάποιων τραγουδιστών και οι τσακωμοί στα τηλεοπτικά παράθυρα βέβαια έχουν -και είχαν- την τιμητική τους. Πώς έφτασαν όμως τα πράγματα σ’ αυτό το σημείο; Μία η απάντηση: Ουδείς ενδιαφέρεται να κάνει σοβαρό έλεγχο.

Λέμε και γράφουμε καθημερινά ότι «Δεκάδες είναι οι ζωές που χάνονται καθημερινά στην άσφαλτο, λόγω της ασυνείδητης συμπεριφοράς κάποιων οδηγών, οι οποίοι δείχνουν προκλητική αδιαφορία για τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας».

Δηλαδή πρέπει ένας ασυνείδητος οδηγός να σκοτώσει ή να προκαλέσει σοβαρό ατύχημα για να ελεγχθεί και να τιμωρηθεί; Ένας αδιάφορος και αντικοινωνικός οδηγός που έχει στερηθεί του διπλώματός του  -ποιος ξέρει γιατί- και επί 20 χρόνια οδηγεί χωρίς άδεια ΔΕΝ είναι φόβος και τρόμος και απειλή;

Υπάρχουν άγνωστες λεπτομέρειες που δεν αποκαλύπτονται. Η ηλικία του, το είδος των παραβάσεων που έχει κάνει και πάνω απ’ όλα, το όνομά του, το επάγγελμά του και οι σχέσεις του με «κάποιους», η κοινωνική του θέση και συμπεριφορά και η εν γένει «διαγωγή» του. Γιατί ένας τέτοιος ασυνείδητος άνθρωπος που οδηγεί χωρίς δίπλωμα επειδή «βιάζεται» και δεν έχει «υπομονή όταν οδηγεί» , είναι πολύ πιο επικίνδυνος από κάποια «πειραγμένα μυαλά» που κάνουν «κόντρες» στην παραλιακή.

Κάποια στιγμή, όπως διάβασα, ο συγκεκριμένος κύριος καταδικάστηκε σε ένα μήνα φυλακή. Μπήκε όμως φυλακή; Και για ποια παράβαση καταδικάστηκε; Όχι πάντως επειδή έχει περιφρονήσει απροκάλυπτα τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εκθέτοντας σε κίνδυνο τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: