Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το άγνωστό ‘who is who’ του… μοναδικού Μπόρις Τζόνσον

ΚΟΣΜΟΣ στις 24/07/2019

Ποιος είναι ο νέος ένοικος της πρωθυπουργικής κατοικίας του Λονδίνου – Οι σχέσεις του με την Ελλάδα – Η τουρκική καταγωγή του

|> Το κουδούνι στην εξώπορτα της Downing St. 1010, θα γράφει πλέον “Boris Johnson”, μετά την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, που θα λάβει από την βασίλισσα Ελισάβετ, καθώς ο ιδιόρρυθμος πολιτικός εξελέγη -με συντριπτική πλειοψηφία- ηγέτης του Συντηρητικού κόμματος της Βρετανίας και άρα νέος πρωθυπουργός!

Ο 55χρονος πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και πρώην υπουργός Εξωτερικών, για τον οποίο κυκλοφορούν απίθανες “ιστορίες”, εκτός της πολιτικής καριέρας έχει να δείξει κι ένα πλούσιο “βιογραφικό”, σχετικά με την ιδιωτική του ζωή, τη καταγωγή του και την σταδιοδρομία του ως δημοσιογράφος και συγκεκριμένα ως ανταποκριτής έγκυρων βρετανικών εφημερίδων στις Βρυξέλλες. Μάλιστα, ως “αμφιλεγόμενης αντικειμενικότητας” και  “επιδειξιομανής” δημοσιογράφος, λειτουργούσε με το σλόγκαν «Δεν αφήνεις τα πραγματικά γεγονότα να καταστρέψουν μια καλή ιστορία»!

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει κάποια “συγγένεια” με τα “μέρη” μας… Από τη μία είναι πολύ φίλος της χώρας μας, επιλέγοντας να κάνει τις διακοπές του στο σπίτι του παππού του στο Χόρτο του Πηλίου και από την άλλη είναι απόγονος μεγάλου Τούρκου πολιτικού ο οποίος σκοτώθηκε από όχλο κεμαλιστών στην Κωνσταντινούπολη το 1922.

Το “all about” για τον Μπόρις Τζόνσον καταγράφεται με μία πολύ ανάρτηση στο protothema.gr.

boris04

Με τη Μελίνα Μερκούρη, τότε που ήταν δημοσιογράφος και έλεγε: «Δεν αφήνεις την αλήθεια να καταστρέψει μια καλή ιστορία»!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: