Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σε ετοιμότητα Περιφέρεια και Δήμος για την κακοκαιρία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 06/01/2019

Πού λειτουργούν θερμαινόμενοι χώροι σε Πειραιά και σε ολόκληρη την Περιφέρεια Αττικής

|> Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος  Πειραιά, για την προστασία των πολιτών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν. Συγκεκριμένα,  από χθες Πέμπτη 3/1 και ανάλογα με την εξέλιξη της κακοκαιρίας, λειτουργούν οι εξής θερμαινόμενοι χώροι:

  1. Β1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης Δήμου Πειραιά (Βασιλέως Γεωργίου 9-11, τηλ. επικ.: 210-4134052, 210-4134130). Ώρες λειτουργίας: 8:00-20:00.
  2. Δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης», που βρίσκεται στον Πύργο Πειραιά  (Ακτή Ποσειδώνος 2-4, 1οςόροφος, τηλ. επικ.: 2168003076, 2168003077). Λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Επιπλέον ο Δήμος Πειραιά, έχει μεριμνήσει σε συνεννόηση με την Περιφέρεια, προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη δημιουργία παγετού λόγω χαμηλών θερμοκρασιών τις βραδινές ώρες σε δρόμους του Πειραιά.

Συγκεκριμένα βρίσκεται σε ετοιμότητα όχημα του Δήμου Πειραιά για τη ρίψη άλατος, σε σημεία της πόλης που ενδέχεται να δημιουργηθεί παγετός, ανάλογα με την εξέλιξη των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σημειώνεται πως η πληροφόρηση των πολιτών για τις ημέρες και ώρες των θερμαινόμενων χώρων, πραγματοποιείται μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του Δήμου Πειραιά 213.2022000, του 15510, της ιστοσελίδας του Δήμου και μέσω της Δημοτικής Ραδιοφωνίας “Κανάλι Ένα”  90,4 FM.

Oδηγίες για την προστασία των πολιτών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο site της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας  https://www.civilprotection.gr/el

Η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει… 

Εξ άλλου άμεση και επικαιροποιημένη ενημέρωση σχετικά με τους θερμαινόμενους χώρους που λειτουργούν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής, παρέχει η Περιφέρεια Αττικής στην ιστοσελίδα της, μέσω του συνδέσμου: https://goo.gl/zNV3UH

Πρόκειται για θερμαινόμενους χώρους που έχουν κοινοποιηθεί από τους Δήμους στην Περιφέρεια και τους οποίους λειτουργούν οι Δήμοι και άλλοι φορείς, με στόχο την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από ακραία καιρικά φαινόμενα κατά τη χειμερινή περίοδο.

Για τη διευκόλυνση των πολιτών τα σημεία καταγράφονται σε πίνακες και απεικονίζονται σε χάρτη Google, ενώ παράλληλα παρατίθενται βασικές πληροφορίες αυτοπροστασίας των πολιτών από παγετό και χιόνια.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: