Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εκδήλωση τιμής στη μνήμη του ήρωα Γεώργιου Καραϊσκάκη

Χωρίς κατηγορία στις 08/11/2021

Πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο του στο Ν. Φάληρο από εκπροσώπους της γενέτειράς του – Παρόντες Τσιάρτας, Πατούλης, Μώραλης κ.ά.

|> Ο Σύλλογος των Απανταχού εκ του Νομού Καρδίτσας καταγόμενων και ο Σύλλογος των Απανταχού Μαυρομματιανών Καρδίτσας «Ο Καραϊσκάκης», πραγματοποίησαν χθες Κυριακή, 7/11, εκδήλωση τιμής στο Μνημείο όπου φυλάσσονται τα οστά του αρχιστράτηγου, Γεωργίου Καραϊσκάκη, στο Νέο Φάληρο.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά απεύθυνε ο περιφερειάρχης Αττικής, ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από εκπρόσωπο του  σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου, κ. Σεραφείμ.

Για τη ζωή και το έργο του μεγάλου ήρωα της Επανάστασης του 1821, ο οποίος καταγόταν από το Μαυρομμάτι Καρδίτσας, μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Καρδίτσας, Κων. Τσιάρας. Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων των φορέων.

Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση χορών της Καρδίτσας από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθυλακκιωτών Καρδίτσας «Η Αγία Μαρίνα».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης, η βουλευτής της ΝΔ Καρδίτσας Α. Σκόνδρα, ο βουλευτής της ΝΔ Πειραιά Γ. Μελάς, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Γ. Δρίτσας, ο πρόεδρος του δ.σ. του Συλλόγου Απανταχού εκ Νομού Καρδίτσας καταγόμενων Κ. Καούσης, ο πρόεδρος του δ.σ. του Συλλόγου Απανταχού Μαυρομματιανών Καρδίτσας «Ο Καραϊσκάκης» Θ. Ζούμπος, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και φορέων.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Με μεγάλη συγκίνηση βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να αποτίνουμε ελάχιστο φόρο τιμής στον Γεώργιο Καραϊσκάκη, τον άνθρωπο που άνοιξε με το σπαθί και τον ηρωισμό του τον δρόμο για την ανεξαρτησία της Ελλάδας. Μεγάλη στρατιωτική ευφυΐα, αλλά και οξυδερκής ρεαλιστής πολιτικός. Γενναίος μαχητής και παράτολμος στην μάχη, παροιμιωδώς αθυρόστομος, δεν δίστασε να αμφισβητήσει κάθε είδος αυταρχικής εξουσίας και να πολεμήσει με αυταπάρνηση για την πατρίδα, την ορθόδοξη πίστη και την εθνική ελευθερία. Άφοβος μπροστά στον κίνδυνο, αψηφώντας και τον ίδιο τον θάνατο, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης αφιέρωσε όλη τη ζωή του στην ευόδωση της Επανάστασης, χωρίς να κάνει ποτέ ούτε ένα βήμα πίσω, ακόμα και στις στιγμές που η φωτιά του αγώνα φαινόταν να τρεμοσβήνει.

Ο ηρωικός του θάνατος στη μάχη του Ανάλατου, σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, έβαλε τέλος στη δράση του, ήταν όμως η αφετηρία για να περάσει το όνομά του στην αθανασία της ιστορικής μας μνήμης. Διακόσια χρόνια μετά την Επανάσταση, το παράδειγμα του Καραϊσκάκη στέκει ολοζώντανο μπροστά μας, να δείχνει το δρόμο του καθήκοντος για να υπερασπιστούμε την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την τιμητική σας πρόσκληση και να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία σας, που δίνει σε όλους μας την ευκαιρία να εμπνευστούμε από τις αξίες και τη θυσία των ενδόξων προγόνων μας».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: