Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διαδικτυακό φεστιβάλ 4 χωρών με παραδοσιακά παραμύθια

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 07/01/2022

Πραγματοποιείται αύριο στις 2 μμ μέσω zoom, θα διαρκέσει 3 ώρες και συμμετέχουν Ελλάδα, Ισπανία, Βραζιλία και Βιετνάμ

|> Το “Θέατρο Αερόπλοιο” διοργανώνει διαδικτυακό φεστιβάλ παραμυθιών τεσσάρων χωρών. Συγκεκριμένα, αύριο Σάββατο 8 Ιανουαρίου, το πρόγραμμα AESOP που συντονίζει το “Θέατρο Αερόπλοιο”, η παιδική σκηνή του θεάτρου “Τόπος Αλλού”, φτάνει στο τέλος του με ένα διαδικτυακό φεστιβάλ που φέρνει κοντά μας παραδόσεις και πολιτισμό από τέσσερις χώρες και τρεις ηπείρους (Ελλάδα, Ισπανία, Βραζιλία, Βιετνάμ).

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέους καλλιτέχνες από αυτές τις χώρες και να απολαύσουν ένα θεατρικό από την Βραζιλία (βασισμένο σε ένα έργο του Jose Amado), μία παρουσίαση του παραδοσιακού κουκλοθέατρου του Βιετνάμ, μια ανάγνωση ποιημάτων του ποιητή Uxio Novoneyra από την Γαλικία και ένα θεατρικό έργο από την Ελλάδα. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια συζήτηση σχετικά με τον τρόπο με την οποίον η προφορική παράδοση μπορεί να χρησιμοποιηθεί από νέους ανθρώπους ως μέσο τοπικής ανάπτυξης.

  • Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα μέσω zoom το Σάββατο 8/1, στις 14:00 ώρα Ελλάδος και θα διαρκέσει 3 ώρες.
  • Θα μεταδοθεί ζωντανά από την σελίδα του προγράμματος στο facebook https://www.facebook.com/project.aesop
  • Η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν αλλά απαιτείται προεγγραφή στην διεύθυνση: https://forms.gle/NuufoY23aNEMQFMJA

Σημειώνεται ότι τo πρόγραμμα AESOP συγχρηματοδοτείται στα πλαίσια του Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συντονίζεται από το “Θέατρο Αερόπλοιο” και εκτός αυτού συμμετέχουν η “Action Synergy” από την Ελλάδα, το Ίδρυμα “Uxio Novoneyra” από την Γαλικία της Ισπανίας, η “Cooperbom Turismo” από την Βραζιλία και το “CSDS” από το Βιετνάμ.

Κυρία θεματική και στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη μιας μεθοδολογίας η οποία μέσα από τη γνώση, την εξερεύνηση και τη δημιουργική αξιοποίηση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς μιας χώρας (ιδίως προφορική λαϊκή παράδοση, ήθη και έθιμα) μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των νέων για την καλλιέργεια και ανάπτυξη δεξιοτήτων σε επαγγελματικό επίπεδο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: