Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ενδιαφέρον της Κομισιόν για την αναβάθμιση της δημοσιογραφίας

ΕU στις 18/01/2022

Προκηρύσσεται πρόσκληση υποβολής προτάσεων ύψους 1 εκατ. ευρώ για ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που διδάσκουν δημοσιογραφία

|> Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την εκπόνηση προγράμματος σπουδών και διδακτικού υλικού για ένα μάθημα σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την πολιτική συνοχής της ΕΕ, το οποίο θα απευθύνεται σε μελλοντικούς δημοσιογράφους.

Η επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Ελίζα Φερέιρα δήλωσε σχετικά: «Η Επιτροπή ανταποκρίθηκε στο αίτημα πολλών φοιτητών της ΕΕ με την προκήρυξη αυτής της πρόσκλησης, η οποία θα αποτελέσει εξαιρετική ευκαιρία για την τόνωση του ακαδημαϊκού διαλόγου σχετικά με την ΕΕ και την πολιτική συνοχής της ΕΕ, καθώς επίσης και για τη βελτίωση των γνώσεων των σπουδαστών και την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ πανεπιστημίων και άλλων θεσμικών οργάνων της ΕΕ.».

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να καταστρώσουν μια αναπτυξιακή στρατηγική, να δημιουργήσουν ένα δίκτυο ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και να εκπονήσουν το εκπαιδευτικό πλάνο. Προτάσεις μπορούν να υποβληθούν από πανεπιστήμια και άλλα ιδρύματα που διδάσκουν δημοσιογραφία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Οι υποψήφιοι πρέπει να βρίσκονται σε κράτος μέλος της ΕΕ και να είναι διαπιστευμένοι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία του εν λόγω κράτους.

Η Κομισιόν θα καλύψει το 95% του κόστους του έργου. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων είναι η 21η Απριλίου 2022, στις 14:00 (ώρα Ελλάδος). Η Επιτροπή σχεδιάζει να ανακοινώσει τα αποτελέσματα τον Ιούνιο του 2022.

|> Περισσότερες λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στον σχετικό ΕΔΩ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: