Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σημαντική δωρεά Διστόμου στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς

ΥΓΕΙΑ στις 21/03/2020

Προμηθεύεται από το εξωτερικό αναπνευστήρα για να δοθεί στη νοσηλευτική μονάδα

|> Η επιδημία φαίνεται ότι “ξύπνησε” το φιλότιμο του Έλληνα και ήδη άρχισαν να παρατηρούνται κάποιες κινήσεις που συγκινούν. Μία είναι αυτή του Δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, που παρήγγειλε από το εξωτερικό έναν αναπνευστήρα τελευταίου τύπου, προκειμένου να τον δωρίσει στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς.

Ταυτόχρονα με την κίνηση αυτή ενίσχυσης της υγειονομικής υποδομής, ο Δήμος ανακοίνωσε πως βρίσκεται επίσης σε διαδικασία παραγγελίας ποσότητας Τest Διάγνωσης του κορωνοϊού και ποσοτήτων αντισηπτικού υγρού καθώς και άλλες υποστηρικτικές δράσεις κοινωνικής φροντίδας.

Οι δράσεις αυτές από την πλευρά ενός μικρού, σχετικά, δήμου έρχονται, να προστεθούν σε πολλά άλλα μέτρα που έχει αναλάβει εγκαίρως η Δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος Γιάννης Σταθάς, στο πλαίσιο της γενικότερης προστασίας του πληθυσμού για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Πέραν των δύο προαναφερθέντων δράσεων αγοράς υγειονομικού υλικού, ο κατάλογος των νέων, επιπρόσθετων, ενεργειών που ανακοινώθηκε από τον Δήμο περιλαμβάνει:

  • Τοποθέτηση στο Δημαρχείο στο Δίστομο και στα δημοτικά καταστήματα Αράχωβας και Αντίκυρας,  θυροτηλεφώνων ώστε να επικοινωνούν οι δημότες, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε email, fax ή θέλουν κάτι άμεσα.
  • Απολύμανση όλων των κάδων απορριμμάτων του Δήμου.
  • Απολύμανση στο Δημαρχείο στο Δίστομο και στα δημοτικά καταστήματα Αράχωβας και Αντίκυρας.
  • Σύσταση  προσωρινής Υποστηρικτικής Δομής Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης στον Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, οι οποίες συνίστανται ιδίως στις εξής:

α) καταγραφή των κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν
β) καταγραφή των άπορων και οικονομικά αδύνατων κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν κατά δήλωσή τους
γ) εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περ. α’
δ) δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περ. β’
ε) συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του Δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους
στ) λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου και ιστότοπου με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων των περ. α’ και β’
ζ) διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων των περ. α’ και β’ (παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ
η) κάθε άλλη εργασία συναφής με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.

Η  δομή αυτή θα έχει στη διάθεσή της τα τηλέφωνα 2267.350111 και 2267.350113, το Φαξ 2267.022063 και το email: kek@daa.gov.gr .

Ακόμα ο Δήμος γνωστοποιεί ότι για  το θέμα του κορωνοϊού και τις σχετικές δικές του δράσεις, θα υπάρχει συνεχής έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: