Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στη Βουλή από Κωνσταντινόπουλο τα μειωμένα δρομολόγια προς την Αγία Μαρίνα και τη Σουβάλα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 13/07/2017

Ερώτηση σε Κουρουμπλή-Κουντουρά

|> Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή και την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, με θέμα «Τα μειωμένα κατά το ήμισυ τα δρομολόγια προς Αγία Μαρίνα και Σουβάλα Αίγινας για το 2017», κατέθεσε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Η ερώτηση αναφέρει:

Σύμφωνα με καταγγελίες των επαγγελματιών του τουρισμού στην Αίγινα, κατά τη φετινή περίοδο δρομολογήθηκε πλοίο για την Αγία Μαρίνα και τη Σουβάλα Αίγινας μόνο από τις 16 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου. Οι ίδιοι προορισμοί, καλύπτονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια με δρομολόγια από την 1η Μαΐου έως την 30ή Σεπτεμβρίου.

Με την φετινή αλλαγή, η τουριστική περίοδος για την Αγία Μαρίνα και τη Σουβάλα, σημαντικούς τουριστικούς προορισμού του νησιού, μειώνεται σχεδόν στο μισό, με σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία της Αίγινας. Δεδομένου ότι πρόκειται για έναν κοντινό και δημοφιλή προορισμό, ιδιαίτερα για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου, που επισκέπτονται το νησί και για σύντομες διακοπές (σαββατοκύριακα) μέχρι και τους μήνες του φθινοπώρου, θεωρείται λογικό και σκόπιμο να παραταθεί η περίοδος δρομολόγησης του πλοίου που εξυπηρετεί την εν λόγω γραμμή, τουλάχιστον έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ως εκ τούτων, ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Υπάρχει σχεδιασμός εκ μέρους του Υπουργείου για την παράταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Αγίας Μαρίνας και της Σουβάλας Αίγινας, ώστε να καλυφθεί ολόκληρη η φετινή τουριστική περίοδος;

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: