Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Προσπελάσιμη… οσονούπω η παλαιά εθνική Αθηνών – Θηβών

ΑΤΤΙΚΗ στις 27/07/2022

Χρηματοδοτείται με 54.7 εκ. από την Περιφέρεια, για λιγότερα ατυχήματα – Η δημοπράτηση αναμένεται να γίνει εντός του Σεπτεμβρίου

|> Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ακόμη ένα εμβληματικό έργο για την Περιφέρεια, σχετικό με την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αττική 2014-2020” της Πράξης  “Κατασκευή νέας χάραξης και βελτίωση υφιστάμενης στην Π.Ε.Ο ΑΘΗΝΩΝ-ΘΗΒΩΝ”. Η δημοπράτηση του έργου αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο

Πρόκειται για ένα οδικό έργο, στο τμήμα από την παράκαμψη της Μάνδρας και μέχρι το 17ο χιλιόμετρο (Οινόη), συνολικού προϋπολογισμού 54,7 εκ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να συνεισφέρει σημαντικά στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, στη μείωση του χρόνου μετακίνησης και στη μείωση των ατυχημάτων.

Η έγκριση της χρηματοδότησης, υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλου, του Δημάρχου Μάνδρας Ειδυλλίας Χρ. Στάθη, του προϊστάμενου της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόση, αιρετών και στελεχών της Περιφερειακής Ενότητας Δ. Αττικής.

Ο περιφερειάρχης Αττικής με αφορμή την υπογραφή της Ένταξης της  Πράξης, τόνισε ότι η ενίσχυση της Περιφέρειας Αττικής μέσω των Ευρωπαϊκών Ταμείων, αποτελεί διαχρονικά ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο και στόχος του είναι η μεγιστοποίηση της αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ και η κάλυψη στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό των αναγκών των δήμων και των πολιτών. Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο έργο, το οποίο χαρακτήρισε ως εμβληματικό για ολόκληρη την Αττική, επισήμανε πως στόχος είναι πλέον η άμεση δημοπράτησή του εντός του 2022, αρχές φθινοπώρου, προκειμένου το έργο να μπορεί να ολοκληρωθεί εντός της επόμενης τριετίας, όπως προβλέπεται στο χρονοδιάγραμμα.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για το συνεχές ενδιαφέρον του και την αναζήτηση λύσεων στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τη Δυτική Αττική και τους πολίτες της, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να δώσει νέα ζωή στα απομακρυσμένα χωριά της Αττικής.

Πού θα γίνει η κατασκευή 

Το έργο αφορά στην κατασκευή νέας χάραξης και βελτίωσης της υφιστάμενης στην ΠΕΟ Αθηνών Θηβών. Η αρχή του έργου χωροθετείται στο πέρας του έργου «Βελτίωση χάραξης και διαπλάτυνση της ΠΕΟ Αθηνών – Θηβών στο τμήμα Μάνδρα – Οινόη. Το έργο χωρίζεται σε τρία διακριτά τμήματα: το πρώτο τμήμα μήκος 3,65 χλμ. αφορά στη χάραξη που εγκαταλείπει την υφιστάμενη ΠΕΟ ΑΘ και κινείται βορειότερα και σχεδόν παράλληλα με αυτή, το δεύτερο τμήμα μήκους 1,05 χλμ  (συνέχεια του προηγούμενου) αφορά στο τμήμα της αρτηρίας που είναι σύμφωνα με την εγκεκριμένη οριστική μελέτη οδοποιίας και το τρίτο μήκους 6,36 χλμ (συνέχεια του προηγουμένου) αφορά στο τελευταίο τμήμα της αρτηρίας. Εξαιρείται το τμήμα μήκους 1,6 χλμ περίπου στην περιοχή του οικισμού “Πανόραμα”.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: