Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση και της ΕΤΕ για στήριξη του Θεάτρου Τέχνης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 17/03/2016

Μέσω του ACT4GREECE

Σε μία «κίνηση αγάπης και προσφοράς» για το Θέατρο Τέχνης προχωρά το πρόγραμμα συμμετοχικής χρηματοδότησης ACT4GREECE της Εθνικής Τράπεζας μέσω του οποίου φυσικά και νομικά πρόσωπα μπορούν να συνδράμουν για το έργο της επισκευής και του εκσυγχρονισμού των υποδομών και των δύο σκηνών που διαθέτει (του ιστορικού Υπογείου στην οδό Πεσμαζόγλου 5 στην Αθήνα και της νεότερης σκηνής, της οδού Φρυνίχου 14, στην Πλάκα), κόστους 108.000 ευρώ. Το Ίδρυμα Ωνάση, κάνει το πρώτο βήμα, στηρίζοντας τη συγκεκριμένη δράση και καλύπτοντας το 50% του ποσού «ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του θεάτρου στα επόμενα χρόνια».

«Το Θέατρο Τέχνης μάς χρειάζεται όλους. Χρειάζεται το “μαζί”» ανέφερε χθες στην παρουσίαση της δράσης, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Μαριάννα Κάλμπαρη και τόνισε την ανάγκη «να αναζητηθούν και να εξευρεθούν επιπλέον οικονομικοί πόροι ώστε να επιτευχθεί ο τελικός στόχος».

Πεντακόσια έργα, τρεις χιλιάδες ηθοποιούς και πενήντα χιλιάδες παραστάσεις μετράει στα 74 χρόνια από την ίδρυσή του το Θέατρο Τέχνης, που -όπως είπε- η κ. Κάλμπαρη δημιουργήθηκε από τον Κάρολο Κουν με όραμα «τη δύναμη της συλλογικότητας, το πάθος για δημιουργία και την ανάγκη του “μαζί”». «Ο ρόλος μας είναι να πλάθουμε όνειρα, να αφηγούμαστε ιστορίες και να δίνουμε πίστη και ελπίδα. Αυτό το όραμα ο κόσμος το έχει ανάγκη. Απόδειξη οι ουρές που σχηματίστηκαν στην αρχή της σεζόν έξω από τα ταμεία και των δύο θεάτρων για την προπώληση των εισιτηρίων στην τιμή των 3 ευρώ για όλες τις παραστάσεις της χρονιάς», προσέθεσε.

Η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια και διευθύντρια επικοινωνίας & marketing της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση Αφροδίτη Παναγιωτάκου, μίλησε για την προσφορά του Θεάτρου Τέχνης στην κοινωνία σημειώνοντας πως «εκφράζει το πρόσωπο του πολιτισμού που πρέπει να στηρίζεται». Ακόμη, όπως ενημέρωσε η ίδια στην προσπάθεια στήριξης της πρωτοβουλίας ACT4GREECE, θα δίνεται η δυνατότητα στους θεατές που αγοράζουν εισιτήρια για τις εκδηλώσεις από το site της Στέγης να προσφέρουν από 1 έως 10 ευρώ και για το Θέατρο Τέχνης.

Το ACT4GREECE (https://www.nbg.gr/act4greece/el/ ) είναι η πρώτη μεγάλη πλατφόρμα άντλησης πόρων από το κοινό (crowd funding) με κοινωφελή χαρακτήρα στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας ενώ σε αυτό συμμετέχει ως Στρατηγικός Εταίρος και το Ίδρυμα Ωνάση.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: