Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πρόγραμμα έργων συνολικού ύψους 16,8 εκ. στον Κορυδαλλό με χρηματοδότηση της Περιφέρειας

Ποιά είναι τα έργα

|> Μεγάλο πρόγραμμα έργων, συνολικού προϋπολογισμού 16,8 εκ. ευρώ εκτελείται, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο Κορυδαλλού. Πρόκειται για έργα, που αφορούν την Παιδεία, τον Αθλητισμό, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την οδική ασφάλεια, Απ’ αυτά σε εξέλιξη βρίσκονται έργα συνολικού ύψους 8,4 εκ.. ευρώ.

Συγκεκριμένα, υπογράφηκε Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου για την κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου – Κολυμβητηρίου και δύο γηπέδων αντισφαίρισης σε έκταση 25 στρεμμάτων. Το έργο έχει προϋπολογισμό 8.389.000 ευρώ.

Μετά από διαγωνιστική διαδικασία τώρα είναι η φάση ανάδειξης οριστικού αναδόχου για να εκκινήσουν οι εργασίες για τη «διαμόρφωση κοινόχρηστοι χώρου αναψυχής στην οδό Γρ. Λαμπράκη», σε έκταση περίπου 9,5 στρεμμάτων, που αποδεσμεύτηκαν μετά την κατεδάφιση της πτέρυγας των Γυναικείων Φυλακών και του εξωτερικού τείχους των Φυλακών Κορυδαλλού.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 4,5 εκ. ευρώ και με την ολοκλήρωσή του θα διαμορφωθεί ένας νέος χώρος αναψυχής και πρασίνου σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται ή έχουν ολοκληρωθεί τα παρακάτω έργα:

  • Συντήρηση και βελτίωση αύλειων χώρων σε έξη σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Κορυδαλλού.

Το έργο, που είναι προϋπολογισμού 233.000 ευρώ, στοχεύει στη βελτίωση της ασφάλειας και της λειτουργικότητας των εξωτερικών αθλητικών χώρων των σχολικών συγκροτημάτων, ώστε οι χώροι αυτοί αφενός να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του αθλητικού προγράμματος των μαθητών στο πλαίσιο των διδακτικών ωρών, αφετέρου δε να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες τους για άθληση και ψυχαγωγία.

  • Επισκευές και συντηρήσεις παιδικών χαρών.

Το έργο, προϋπολογισμού 189.992 ευρώ,  αφορά στην εκτέλεση των αναγκαίων εργασιών για την ανακατασκευή 14 παιδικών χαρών, στα πλαίσιο του προγράμματος γενικότερης αναβάθμισης και πιστοποίησης των παιδικών χαρών του Δήμου.

  • Για την οδική ασφάλεια:

1) Συντήρηση οδικού δικτύου, σε 385 τμήματα οδών, συνολικού μήκους πλέον των 20,8 χιλιομέτρων.

Στο πλαίσιο του έργου, που είναι προϋπολογισμού 2.337.400 ευρώ, γίνεται συντήρηση οδοστρωμάτων με ασφαλτοτάπητα, ανακατασκευή οδοστρωμάτων από σκυρόδεμα και διαμόρφωση των διασταυρώσεων.

2) Έχει ολοκληρωθεί το έργο της βελτίωσης της χάραξης της οδού Ποταμού και των διασταυρώσεών της από την οδό Καραολή Δημητρίου έως την οδό Οδυσσέως.

Με το έργο, του οποίου ο προϋπολογισμός ανήλθε σε 1.100.000 ευρώ διαμορφώθηκε η οδός Ποταμού, από την οδό Καραολή Δημητρίου έως την οδό Οδυσσέως, με σταθερό πλάτος οδοστρώματος και νησίδας καθ’ όλο το μήκος της, ώστε να γίνεται με ασφάλεια η διέλευση των βαρέων οχημάτων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης σε δήλωσή του υπογράμμισε ότι καταφέρνοντας, σε συνεργασία με τον δήμαρχο Κορυδαλλού, να βγάλουμε από το τέλμα της γραφειοκρατίας μια σειρά από έργα, που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής και υλοποιούνται με μέριμνα, κατά κύριο λόγω των τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου αλλά και της διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πειραιά,  μπορούμε πλέον να υποστηρίξουμε ότι με την ολοκλήρωση των 180 προγραμματισμένων έργων στην Α΄ και Β΄ Πειραιά περνάμε στην επόμενη μέρα, σε μια αντίστροφη πορεία, αποκλιμάκωσης πολλών, και επί σειρά ετών συσσωρευμένων προβλημάτων.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: