Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πρόθεση να μην διεξαχθεί στον Κορυδαλλό η δίκη της “Χρυσής Αυγής”

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 26/03/2015

Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, Νίκο Παρασκευόπουλο είχαν ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμμάτης, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών, συλλόγων γονέων και φορέων της πόλης για το θέμα της διεξαγωγής της δίκης της «Χρυσής Αυγής» στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Η δίκη έχει προσδιοριστεί για τις 20 Απριλίου, λίγο πριν την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων. Αναμένεται να διαρκέσει πολλούς μήνες και όλο το διάστημα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν συγκεντρώσεις έξω από την δικαστική αίθουσα, η οποία γειτνιάζει με ένα μεγάλο συγκρότημα 11 σχολείων, από παιδικούς σταθμούς έως Λύκεια και δύο αθλητικά κέντρα της πόλης.
Όπως τονίστηκε προς τον υπουργό, στον οποίο επιδόθηκε ψήφισμα φορέων, αυτή η κατάσταση εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τα δεκάδες παιδιά, όλων των ηλικιών, που πηγαίνουν, καθημερινά, στο σχολικό συγκρότημα.
Οι εκπρόσωποι των φορέων ζήτησαν να διεξαχθεί η δίκη σε άλλη δικαστική αίθουσα εκτός του Κορυδαλλού, πράγμα για το οποίο υπάρχει και σύμφωνη γνώμη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Ο υπουργός, από την πλευρά του, είπε ότι διαφωνεί με την διεξαγωγή της δίκης στον συγκεκριμένο χώρο συμμεριζόμενος την ανησυχία των φορέων της πόλης και δεσμεύτηκε ότι θα εξεταστεί, μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας, κάθε δυνατή λύση για να μην διεξαχθεί εκεί η δίκη.
Ο αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος θα επισκεφτούν, τις επόμενες ημέρες, τον υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: