Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απάντηση για τις κατηγορίες εναντίον του Οικ. Πατριάρχη

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 16/05/2020

“Ράπισμα” σε περιοδικό από τον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών για άρθρο κατά Βαρθολομαίου

|> Ανακοίνωση-χαστούκι για την τουρκική καθεστηκυία τάξη από τον ιστορικό Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών με αφορμή τις ανυπόστατες και αισχρές κατηγορίες του τουρκικού περιοδικού “Gerçek Hayat” κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Ο πρεσβυγενής Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, του οποίου η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος έχει ανακηρυχθεί ισόβιος Επίτιμος Πρόεδρος, καταδικάζει απερίφραστα τις ανυπόστατες κατηγορίες και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς που διατυπώνονται στην ειδική πανηγυρική έκδοση του τουρκικού περιοδικού «Gerçek Hayat», της 9ης Μαΐου 2020, εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχου, καθώς και άλλων θρησκευτικών ηγετών.

Η ρητορική μίσους και υποκίνηση εχθρότητας και μισαλλοδοξίας κατά θρησκευτικών ηγετών και των μελών των μειονοτήτων στην Τουρκία αποτελεί σοβαρό κίνδυνο και έχει επανειλημμένα καταδικαστεί από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και άλλων Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οργανισμών. 

Σεβόμενοι τις μακραίωνες παραδόσεις του Ορθοδόξου Γένους, δηλώνουμε την αμέριστη στήριξη προς το πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχου και τον πανίερο θεσμό που Αυτός εκπροσωπεί.

Καλούμε τις τουρκικές Αρχές να καταδικάσουν κατηγορηματικά αυτές τις ενέργειες και να πράξουν τα δέοντα, ώστε να μη επαναληφθούν παρόμοια επικίνδυνα φαινόμενα που μπορεί να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις εναντίον των μειονοτήτων που διαβιούν ειρηνικώς στην Τουρκία.

Τέλος, η Τουρκία -εφόσον επιθυμεί να συγκαταλέγεται μεταξύ των πολιτισμένων χωρών-  καλείται να σεβαστεί τον ιερό θεσμό του Οικουμενικού Θρόνου και να αναγνωρίσει τη νομική του υπόσταση σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: