Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συλλογή… από βραβεία κάνουν οι μαθητές του Δημ. Ωδείου Νίκαιας-Ρέντη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 12/07/2016

Από τα φεστιβάλ

Επτά βραβεία στα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ του καλοκαιριού, κατέκτησαν μέχρι σήμερα οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Ρέντη, αποδεικνύοντας την σωστή δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια σε αυτό μουσικό ίδρυμα.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Ρετίκας, μαθητής του Βασίλη Μαστοράκη, κατέκτησε το Α’ βραβείο στον Διαγωνισμό Σολίστ του κιθαριστικού Φεστιβάλ Καρδίτσας – του μεγαλύτερου της Ευρώπης.

Στο ίδιο Φεστιβάλ το Κιθαριστικό Σύνολο Piraeus Guitar Ensemble, του καθηγητή Αντώνη Μυτακίδη, με τέσσερα από τα έξι μέλη του να είναι σπουδαστές του Ωδείου, κατέκτησε το Α’ βραβείο στον Διαγωνισμό των Συνόλων.

Στη συνέχεια, στο Φεστιβάλ Εγχόρδων Παρνασσού, ο Ανέστης Κέντζογλου, στο βιολί, μαθητής του Στέφανου Μήλα, κατέκτησε το Γ’ βραβείο, στον Διαγωνισμό Ηλικίας μέχρι 17 ετών και η Ειρήνη Κυριακίδου (φωτό), μαθήτρια στο τσέλο του Βαγγέλη Νίνα, κατέκτησε επίσης το Γ’ βραβείο στον Διαγωνισμό Ηλικίας μέχρι 13 ετών.

Τέλος, στο ιστορικό Φεστιβάλ Κιθάρας του Βόλου, ο 20χρονος Δημήτρης Στρίγκλος, μαθητής του Μιχάλη Σουρβίνου, κατέκτησε το Α’ βραβείο στον Διαγωνισμό των Σολίστ και ο Άρης Παπαϊωαννίδης, το Α΄βραβείο στον Διαγωνισμό Ηλικίας μέχρι 17 ετών και το Γ’ βραβείο στον Διαγωνισμό των Σολίστ.

Να σημειωθεί, ότι ο 20χρονος Δημήτρης Στρίγκλος, συμμετείχε ως νικητής του Α΄βραβείου του Φεστιβάλ Κιθάρας Μακεδονίας, σαν σολίστ στο Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας και ο 22χρονος σπουδαστής του Ωδείου Χριστόδουλος Μπενετάτος, ως σολίστ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: