Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Μαρίτα Παπαρίζου σαν Διδώ του Χένρυ Πέρσελ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 15/09/2020

Σήμερα στο Μεσογειακό Φεστιβάλ Δήμου Καλλιθέας σε παράσταση με τίτλο “Dido reloaded D’n’A”

|> Σε δεύτερη ανάγνωση παρουσιάζεται απόψε (Τρίτη 15/9 – 20:00) στο πλαίσιο του επιτυχημένου -παρά τον κορωνοϊό- Μεσογειακού Φεστιβάλ Δήμου Καλλιθέας, το αριστούργημα του Χένρυ Πέρσελ “Διδώ και Αινείας”, με τον τίτλο “Dido reloaded D’n’A”.

H Arte Povera του Γιάννη Κουνέλλη αποτελεί την έμπνευση για τη σκηνοθεσία και τους φωτισμούς του Βασίλη Αναστασίου, που μεταφέρει τη δράση σε μια δυστοπική Καρχηδόνα, που “στήνεται” σκηνικά και ενδυματολογικά από τον Μιχάλη Σδούγκο, σε ένα αμιγώς αστικό και εξωτερικό χώρο, στον οποίο θα παρέμβει μέσω του video art ο Μπάμπης Σεβοζλίδης.

Την Orchestre du Soleil, που αποτελείται από ξεχωριστούς μουσικούς, αναλαμβάνει να κατευθύνει ο αρχιμουσικός Αλέξανδρος Παπαρίζος, ενώ το φωνητικό σύνολο Filii Notas η Μαρία Μπαζού.

Σε ό,τι αφορά στη διανομή η Μαρίτα Παπαρίζου (φωτό) αναλαμβάνει το ρόλο της Καρχηδόνιας Βασίλισσας Διδούς πλάι στην Μπελίντα της έμπειρης Ρόζας Καπόν Πουλημένου, επαναλαμβάνοντας την σύμπραξή τους, που αποθεώθηκε προ καιρού στο θέατρο “Φοίνικας” στην Κέρκυρα.

Για τον ρόλο του Τρώα πρίγκηπα Αινεία επιλέχθηκε ο Διονύσης Τσαντίνης, ενώ για το ρόλο της Αρχιμάγγισσας η Μαργαρίτα Συγγενιώτου, γνωστοί και οι δύο από την συνεργασία τους με την  Εθνική Λυρική Σκηνή κ.α..

Τον διπλό ρόλο της Δεύτερης Κυρίας και της Πρώτης Μάγισσας ανέλαβε να διεκπεραιώσει η Αγάπη Παπαμήτσου, ενώ στους μικρότερους ρόλους της Δεύτερης Μάγισσας, του Πνεύματος και του Ναύτη, επιλέχθηκαν οι νέοι καλλιτέχνες Νικολέτα Ιερείδου, Μαρίνα Ρετσκάλοβα και Θεόφιλος Ιωαννίδης αντίστοιχα.

>> Σήμερα Τρίτη 15/9 στις 8 μμ στον χώρο των πρώην εγκαταστάσεων του ΙΚΑ Καλλιθέας (Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων, γωνία). Τηρούνται οι αποστάσεις και υποχρεωτική η χρήση μάσκας για κάθε θεατή.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: