Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο Παύλος Μπακογιάννης “περιμένει” συνεχιστές…

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 26/09/2021

Σαν σήμερα το 1989, τέσσερις σφαίρες τής 17Ν του έκοψαν το νήμα της ζωής – Ένας ήρωας που ακόμη δεν αναγνωρίστηκε!

Παντελής Ξανθίδης |> Ήταν Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου του 1989 -σαν σήμερα δηλαδή, πριν 32 χρόνια- όταν ο Παύλος Μπακογιάννης έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες κάποιων… αγωνιστών της “17 Νοέμβρη” αμφιβόλου εις έτι προελεύσεως… Με τέσσερις σφαίρες που έριξαν έξω από την πόρτα του γραφείου του στην οδό Ομήρου, τερμάτισαν τις προσπάθειες του ανθρώπου που είχε βάλει σκοπό να μονιάσει τους Έλληνες και να σταματήσει πια η φαγωμάρα μεταξύ “δεξιών” και “αριστερών”.

Αυτή η προσπάθεια του Παύλου Μπακογιάννη, μάλλον κάπου έθιγε συμφέρονται, ίσως σε κύκλους όπου το “διαίρει και βασίλευε” έπρεπε να συνεχιστεί για την Ελλάδα. Και το πέτυχαν!

Αν και έχουν περάσει τόσα χρόνια, αν και έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί τόσα θετικά για τον Παύλο Μπακογιάννη, αν και έχουν περάσει 32 χρόνια από τον θάνατό του και όμως τίποτα δεν δείχνει ότι γίνεται κάποια προσπάθεια για ομόνοια αυτού του παιδεμένου από τα “κομματικά” ελληνικού λαού.

Η περίπτωση του Παύλου Μπακογιάννη ίσως να μην έχει εκληφθεί σοβαρά και οι “κατάλληλοι” να της έχουν προσδώσει ένα χρώμα ρομαντισμού, τού στυλ “καλές οι προσπάθειές του, αλλά…“. Όμως, πώς θα ήταν η Ελλάδα σήμερα, εάν δεν υπήρχε ο Παύλος. Ποιές θα ήταν οι σχέσεις δημοκρατικής Δεξιάς και κοινοβουλευτικής Αριστεράς, εάν δεν υπήρχε η συγκυβέρνηση; Το σίγουρο είναι ότι θα ήταν λιγότερο χειρότερες από τις σημερινές…

Το ποιός ήταν ο βουλευτής Παύλος Μπακογιάννης και το τι ρόλο έπαιξε στην πολιτική ζωή του τόπου, είναι κάτι που έχει περάσει στην ιστορία. Ας ευχηθούμε η μνήμη του να μείνει αιώνια και μακάρι να υπάρξουν συνεχιστές των προσπαθειών του. Λίγο δύσκολο βέβαια σε μια χώρα όπου… πάντα φταίνε οι αντίπαλοι και όπου προηγούνται οι “δικοί” μας. Πάντως ας ελπίσουμε…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: