Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τα πάντα στο Δημόσιο άφησε ο Νίκος Αναγνωστόπουλος

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 30/06/2019

Σαν «συγγνώμη» στους νέους που «δε φταίνε τίποτα να πληρώνουν για τις δικές μας αμαρτίες»…

Τ/Π |> Στο δημόσιο άφησε την περιουσία του ο Νίκος Αναγνωστόπουλος, που έφυγε από τη ζωή προχθές σε ηλικία 88 ετών, δηλαδή μία πράξη κάπως ασυνήθιστη για τους πολιτικούς μας…

Για τους πολλούς, ο Νίκος Αναγνωστόπουλος ως ένας άνθρωπος με πλούσια κοινωνική παρουσία, είχε αμέτρητες γνωριμίες και ήταν αρκετά τυπικός. Στο πλαίσιο των κοινωνικών του παραστάσεων κάποιοι τον αποκαλούσαν “ο φίλος του νεκρού” και μάλιστα αφηγούνται ε΄να μάλλον αναληθές περιστατικό. Καμιά φορά συμβαίνει κι αυτό… Να μένει το “παραμύθι” και να αποσιωπάται η πραγματικότητα.

Ο Νίκος Αναγνωστόπουλος ήταν πολλά χρόνια εκτός της ενεργούς πολιτικής και συγκεκριμένα από τα μέσα της δεκαετίας του ’80, όπου είχε έρθει σε κόντρα με τον αξέχαστο Μιλτιάδη Έβερτ και αποπειράθηκε να κατέβει υποψήφιος για τη δημαρχία της Αθήνας.

Υπήρξε πρωταθλητής στίβου και πολιτικός μηχανικός με μεγάλο έργο και διεθνείς διακρίσεις. Με την πολιτική ασχολήθηκε πριν από την χούντα, όπου είχε εκλεγεί με την ΕΡΕ και ήταν ο νεαρότερος βουλευτής. Με την μεταπολίτευση έβαλε υποψηφιότητα με τη ΝΔ και ήρθε πρώτος βουλευτής σε ολόκληρη την Ελλάδα. Συνολικά είχε εκλεγεί βουλευτής με ΕΡΕ και ΝΔ, επτά φορές!

Είχε κάνει δύο γάμους, αλλά δεν είχε απογόνους. Η πρώτη σύζυγός του έχασε στη γέννα δίδυμα. Το ζευγάρι σύντομα χώρισε και ο Νίκος Αναγνωστόπουλος προχώρησε σε δεύτερο γάμο, ο οποίος όμως και αυτός είχε την ίδια μοίρα και χωρίς παιδιά.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Διέμενε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας της οδού Αντήνορος μαζί με την μητέρα του και από την ημέρα που έκλεισε τα μάτια της ο Νίκος Αναγνωστόπουλος, είχε για παρέα μόνον τη μοναξιά του… Αυτός ο τόσο κοινωνικός άνθρωπος, έφυγε από τη μόνος. Κλικ για μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη, που είχε δώσει ο αξέχαστος Νίκος Αναγνωστόπουλος.

Μπορεί, ο Νίκος Αναγνωστόπουλος, να μην είχε τη φήμη του χουβαρντά ή του φιλάνθρωπου, αλλά πριν μερικά χρόνια, απασχόλησε τα μέσα ενημέρωσης όταν δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να δωρίσει όλη την περιουσία του (ύψους περίπου 10 εκ. ευρώ) στο ελληνικό δημόσιο, προκειμένου να μειωθεί το δημόσιο χρέος! Και με την υποσημείωση “για το καλό της νέας γενιάς που δεν φταίει σε τίποτε, όπως είχε τότε τονίσει, να πληρώνει τις δικές μας αμαρτίες“…

Αξίζει να αναφερθεί ότι περίπου ένα μήνα πριν την παραπάνω εκδήλωση της επιθυμίας του, ο Νίκος Αναγνωστόπουλος, είχε πέσει θύμα κακοποιών, οι οποίοι τον νάρκωσαν με χλωροφόρμιο στο ασανσέρ της πολυκατοικίας όπου διέμενε και του πήραν όλη τη σύνταξη και τα προσωπικά του έγγραφα. Και λίγες μέρες μετά είχε τραυματιστεί σοβαρά όταν έπεσε καθώς προχωρούσε σε πάρκο. Κι ήταν άλλοτε πρωταθλητής του στίβου…

Η ΝΔ για τον Νίκο Αναγνωστόπουλο

«Αποχαιρετούμε σήμερα τον πρώην βουλευτή του Κόμματός μας Νίκο Αναγνωστόπουλο. Υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός στην εκλογική του Περιφέρεια, την Α’ Αθηνών, καθώς πάντα στεκόταν δίπλα στον άνθρωπο που είχε ανάγκη. Ξεχωριστό ήταν το έργο του ως πολιτικός μηχανικός για το οποίο απέσπασε πολλές διεθνείς διακρίσεις. Κατά την πολυετή παρουσία του στην πολιτική ζωή του τόπου διακρίθηκε για την προσήλωσή του στις αρχές και τις αξίες της Παράταξής μας. Για τον θάνατό του εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: