Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Παιδικές φωνούλες από την “Καρδιά του Παιδιού”

Σεμινάριο-ημερίδα στο “Παλλάς” με πρώτη επίσημη παρουσίαση της παιδικής χορωδίας του συλλόγου “Καρδιάς του Παιδιού”

|> Από μέρα σε μέρα αναμένεται η ανακοίνωση του νέου προγράμματος των εκδηλώσεων παιδικής χορωδίας “Καρδιάς του Παιδιού”. Η χορωδία ετοιμάζει επίσης και το πρόγραμμα των δράσεών της για την καινούργια χρονιά του 2019.

Όπως είναι γνωστό η “Καρδιά του Παιδιού” αποτελείται από παιδιά νηπιαγωγείου και προχθές πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο “Παλλάς”, το σεμινάριο-ημερίδα “Μεγαλώστε “ΕΞΥΠΝΑ” ΠΑΙΔΙΑ με την καρδιά σας» με ομιλητή τον δρ. Γιάννη Καλογεράκη.

Η ημερίδα ήταν υπό την αιγίδα και της “Καρδιάς του Παιδιού”, που προσέφερε την έκπληξη όταν έκανε την πρώτη επίσημη παρουσίαση της παιδικής χορωδίας του συλλόγου “Η Καρδιά του Παιδιού” και χάρισε εξαιρετικά μουσικά ακούσματα στους παρευρισκόμενους. Με μαέστρο τον Στέφανο Καρδιόλακα και στο πιάνο την Μαρίνα Αυγέρη, το κατάμεστο θέατρο απόλαυσε τις υπέροχες μελωδίες της χορωδίας και καταχειροκρότησε τους μικρούς χορωδούς, που κατάφεραν με τη διάθεση τους για προσφορά, να μεταδώσουν ηχηρά το μήνυμα για υγιείς παιδικές καρδιές .

Η χορωδία της “Καρδιάς του Παιδιού” δημιουργήθηκε στις αρχές του 2018, με σκοπό μια νέα μουσική κουλτούρα, που να εκπληρώνεται μέσω των αρχών της κοινωνικής προσφοράς, της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού, θα συνεχίσει με νέα προγράμματα και εμφανίσεις και τη χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Ποιά είναι η “Καρδιά του Παιδιού”

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών “Η Καρδιά του Παιδιού”, ιδρύθηκε επίσημα το 1983 από γονείς παιδιών που πάσχουν από Συγγενείς Καρδιοπάθειες. Κάθε χρόνο γεννιούνται στην Ελλάδα περί τα 1.000 παιδιά με δυσπλασίες στην καρδιά. Αποκλειστικός σκοπός του Συλλόγου είναι η παροχή κάθε είδους ηθικής και οικονομικής στήριξης στα παιδιά αυτά και στις οικογένειές τους.

“Η Καρδιά του Παιδιού” απαριθμεί περίπου 1.700 μέλη και στα 35 χρόνια λειτουργίας της έχουν βοηθηθεί ουσιαστικά και οικονομικά, πάνω από 2.500 παιδιά επανειλημμένως και ποικιλοτρόπως. Είναι ιδρυτικό μέλος και συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες, ECHDO, (European Congenital Heart Disease Organization), την Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων (ΠΕΣΠΑ) και  τους φορείς Eurocharity & QualityNet.

Κύρια μέριμνα του Πανελλήνιου Συλλόγου είναι η ενημέρωση, η εμψύχωση και η συμπαράσταση γονέων και παιδιών, η διευκόλυνση σε ραντεβού με γιατρούς, εξωτερικά ιατρεία, εξετάσεις, ιδιαίτερα όμως η οικονομική ενίσχυση, όπως η πληρωμή καθετηριασμών, βηματοδοτών, επεμβάσεων, η κάλυψη εξόδων διαμονής σε άπορες ή ανασφάλιστες οικογένειες και κυρίως σε οικογένειες που έρχονται από την περιφέρεια.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: