Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ανάπλαση πεζοδρομίων και πινακίδες σήμανσης δρόμων

Χωρίς κατηγορία στις 26/01/2019

Σε Ακτή Ποσειδώνος (Γούναρη, Καποδιστρίου, Λεωχάρους, Ναυαρίνου, Αριστείδου)

|> Σε ανάπλαση πεζοδρομίων και τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης δρόμων προχωρούν οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Πειραιά, με την ελπίδα ότι άλλες αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες θα φροντίζουν ώστε να είναι οι πινακίδες σκεπασμένες με διάφορα αυτοκόλλητα και έτερες υπηρεσίες να μην βολτάρουν πάνω στα πεζοδρόμια “δίποδα” με δίκυκλα!

Επί του θέματος των έργων του δήμου Πειραιά, ανακοινώθηκε ότι υλοποιούνται εκτεταμένες εργασίες ανάπλασης στα πεζοδρόμια οδών περιμετρικά  του λιμανιού του Πειραιά  και στον σταθμό του ΗΣΑΠ, με στόχο την ασφαλή πρόσβαση και την εύρυθμη διέλευση των πολιτών (σ.σ. των πολιτών – όχι των… εντούρο!).

 

Οι εργασίες ανάπλασης πεζοδρομίων, βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ακτή Ποσειδώνος (από Γούναρη έως  Καποδιστρίου), στην Καποδιστρίου, στη Λεωχάρους, στη Ναυαρίνου και στην Αριστείδου.

Υπενθυμίζεται δε ότι έχουν γίνει εργασίες ανάπλασης στην πλατεία Οδησσού. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν ζαρντινιέρες πρασίνου περιμετρικά της περίφραξης του εργοταξίου του Μετρό, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός στην πλατεία, τοποθετήθηκαν λουλούδια στο σιντριβάνι  και έγιναν εργασίες εξωραϊσμού του χώρου εναπόθεσης των απορριμμάτων.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

O αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αλέξανδρος Αργουδέλης (φωτό), είπε ότι οι εργασίες ανάπλασης στα συγκεκριμένα πεζοδρόμια ήταν αναγκαίες, προσθέτοντας ως «υπήρχε μεγάλη φθορά και η διέλευση πεζών είτε προς το λιμάνι είτε προς τον σταθμό του ΗΣΑΠ ήταν δύσκολη. Η κατάσταση αυτή δεν αντιπροσώπευε το πρώτο λιμάνι της χώρας μας».

Όσον αφορά τις πινακίδες σήμανσης δρόμων, ανακοινώθηκε ότι ο δήμος Πειραιά, τις τοποθετεί σε σημεία όπου υπήρχε μεγάλη έλλειψη και δυσκόλευε τους οδηγούς και τους επισκέπτες της πόλης.

Συγκεκριμένα οι αρμόδιες υπηρεσίες τοποθετούν αυτές τις ημέρες -σε στύλους και σε τοίχους- 553 νέες πινακίδες στην Α΄ δημοτική κοινότητα και έως το τέλος του 2019, θα τοποθετηθούν επιπλέον 3.000 νέες πινακίδες σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του Πειραιά.

Επ’ αυτού ο Αλέξανδρος Αργουδέλης, δηλώνει πως η σωστή ενημέρωση οδηγών και πεζών αποτελεί προτεραιότητα, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι η διευκόλυνση και η σωστή καθοδήγηση των δημοτών και των επισκεπτών στην πόλη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: