Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Καταγγελία κοινοτικών συμβούλων του Α’ Διαμερίσματος Πειραιά

Σε ανακοίνωση τονίζεται: Προχωρούν οι μπίζνες των επιχειρηματικών ομίλων στον Πειραιά με αποφάσεις του ποδαριού από την τοπική διοίκηση 

|> Από το κοινοτικό συμβούλιο του Α’ Διαμερίσματος Πειραιά, ανακοινώθηκε:

Οι αναπλάσεις των οδών Μαρίας Χατζηκυριακού και Γ. Θεοτόκη προωθούνται για έγκριση με “άρπα κόλα” διαδικασίες στο κοινοτικό συμβούλιο της Α’ κοινότητας του Πειραιά.

Από τα πρώτα δείγματα που έχουμε από τη μελέτη, με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που προωθούν έρχονται να εξυπηρετήσουν τα σχέδια για ανάπτυξη του τουρισμού και της κρουαζιέρας στον Πειραιά, λειτουργώντας υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων του τουρισμού, των κατασκευών, της Cosco κ.ά. και εις βάρος των εργαζόμενων κατοίκων, που δεν τους έφτανε η ακρίβεια που τσακίζει κόκαλα, έχουν να αντιμετωπίσουν και μια δημοτική αρχή που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής τους.

Οι εκλεγμένοι κοινοτικοί σύμβουλοι σύσσωμης της αντιπολίτευσης καταγγέλλουμε την προχειρότητα της διαδικασίας συζήτησης, καθώς τεράστιος όγκος μελετών και σχεδίων μας απεστάλη 3 εργάσιμες ημέρες πριν το συμβούλιο.

Η διαδικασία αυτή καθιστά προφανή την πρόθεσή τους να εγκριθούν οι μπίζνες τους, χωρίς να προλάβουμε να αντιδράσουμε, υποβαθμίζοντας τον θεσμό και τα αιρετά μέλη ως “διακοσμητικά στοιχεία” των επιχειρηματικών σχεδίων τους.

Τους απαντάμε ότι δε θα αφήσουμε να περάσει με τέτοιες μεθόδους και διαδικασίες fast track ένα τόσο σοβαρό έργο, με τεράστιες επιπτώσεις για τη γειτονιά μας.

Οι κοινοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων ‘’Ενεργοί Πολίτες Α’ Κοινότητας –Όχι Λιμάνι στην Πειραϊκή’’, ‘’Πειραιάς για Όλους’’, ‘’Λαϊκή Συσπείρωση’’: Αγαπητός Θεόδωρος, Αλιφραγκή Νικολέττα, Βήνη Δήμητρα, Γεωργοπούλου Αναστασία, Δαρζέντας Ευάγγελος.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: