Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο “Εθνικάρας” δεν ζει πιά – Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 12/09/2021

Σε ηλικία 87 ετών “έφυγε” από τη ζωή ο Γιάννης Μαντζουράνης, ένας αγνός κυανόλευκος φίλαθλος – Πένθος στον Εθνικό, θλίψη στον Πειραιά

|> Σήμερα το μεσημέρι έκλεισε τα μάτια του ο Γιάννης Μαντζουράνης – ο γνωστός “Εθνικάρας” κι ο πιό αγνός φίλαθλος του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Γιάννης Μαντζουράνης ήταν 87 ετών και νοσηλευόταν απο κορωνοϊό στη ΜΕΘ του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”.

Η είδηση του θανάτου του συγκλόνισε τον κόσμο του Εθνικού και συγκίνησε όλον τον Πειραιά, γιατί ο εμβληματικός “Εθνικάρας” ήταν στην ουσία φίλαθλος και όχι οπαδός. Και ο δήμαρχος Πειραιά σε συλλυπητήριο μήνυμά του, σημειώνει ότι θα προτείνει  στον δημοτικό συμβούλιο να γίνει η κηδεία του Γιάννη Μαντζουράνη με δαπάνη του δήμου Πειραιά.

Ο Γιάννης Μαντζουράνης, παρά την ηλικία του, ακολουθούσε κατά βήμα τον Εθνικό και η παρουσία του μέσα στον αγωνιστικό χώρο ήταν… απαραίτητη! Και ποτέ δεν έπαυσε να κραυγάζει “Εθνικάαρααα!” για να εμψυχώνει τους παίχτες της παραγκωνισμένης πειραϊκής  ποδοσφαιρικής ομάδας, μέχρι την ημέρα που αρρώστησε.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η αντίδραση της διοίκησης του Εθνικού Πειραιώς για την απώλεια του Γιάννη Μαντζουράνη, αλλά κρίνοντας από τις αντιδράσεις ανθρώπων που είχαν διατελέσει μέλη της ηγεσίας του Εθνικού, αλλά και από τις αντιδράσεις γνωστών Πειραιωτών κυανόλευκων φιλάθλων, η κηδεία του Γιάννη Μαντζουράνη δεν θα περάσει απαρατήρητη. Θα τον τιμήσουν, όπως πρέπει να τιμηθεί ένας φίλαθλος – υπόδειγμα, του ιστορικού πειραϊκού συλλόγου.

Δήλωση δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη
για τον θάνατο του Γιάννη Μαντζουράνη

Με τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Γιάννη Μαντζουράνη ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης δήλωσε :

«Ο Γιάννης Μαντζουράνης δεν ήταν μόνο Εθνικός Πειραιώς. Δεν ήταν μόνο η θρυλική φωνή «Εθνικάρααα» που κάλυπτε  κάθε άλλον ήχο στα πολύβουα γήπεδα. Ήταν η Εθνική Ελλάδος προσωποποιημένη. Τον αποχαιρετούμε σήμερα με βαθύτατη θλίψη, καθώς έχασε στα 87 του την μάχη με τον κορωνοϊό.

Ο Γιάννης Μαντζουράνης, ήταν μια εμβληματική φυσιογνωμία στον χώρο του ποδοσφαίρου, υπήρξε ο πιο γνωστός και αγαπητός Έλληνας φίλαθλος σε όλα τα γήπεδα, ο οποίος με τη χαρακτηριστική φωνή του,  το πάθος του, το ήθος του, αλλά κυρίως την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και την ομάδα του, έγινε αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας όχι μόνο του Εθνικού, αλλά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η φωνή του θα ηχεί δυνατά πλέον από τα ουράνια…

Με πρωτοβουλία μου και εφ’ όσον το δημοτικό συμβούλιο το αποδεχθεί, ο Γιάννης Μαντζουράνης θα κηδευτεί με δαπάνη του Δήμου Πειραιά.  Στους οικείους του και στην οικογένεια του Εθνικού, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: