Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πλήθος Πειραιωτών για το βιβλίο “Κάποτε στον Πειραιά”

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 17/10/2019

Σε μια μοναδική εκδήλωση έγινε στο Saint-Paul η εκδήλωση για το μυθιστόρημα του Πέτρου Κυρίμη

|> Για μια ακόμη φορά ο Σύλλογος Αποφοίτων του “Sant-Paul”  χάρισε στον Πειραιά μια σπουδαία πολιτισμική εκδήλωση.

Το βράδυ της Δευτέρας, 14 Οκτωβρίου, παρουσιάστηκε στο θέατρο της Σχολής, το βιβλίο του Πειραιώτη συγγραφέα Πέτρου Κυρίμη “Κάποτε στον Πειραιά”, σε μια εκδήλωση που επιμελήθηκαν ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Χατζηγεωργίου και ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Καπράνος.

Ήταν μια βραδιά γεμάτη Πειραιά, καθώς το βιβλίο αφορά την πόλη της δεκαετίας του ’60, αναφέρεται στις γειτονιές και τα στέκια του, στην ανέχεια και τη φτώχεια, αλλά και στην “μαγκιά” του Πειραιά, που τον κράτησε πάντα όρθιο και δυνατό.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Για το βιβλίο μίλησαν ο βουλευτής Α’ Πειραιά (ΝΔ) Χριστόφορος Μπουτσικάκης, ο καθηγητής του ΕΜΠ και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Νίκος Μπελαβίλας, ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Νάσος Βαγενάς, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Ινδιανάπολης Πίτερ Μύριαν και ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Δημήτρης Καπράνος. Αποσπάσματα από το βιβλίο απέδωσε η ηθοποιός Ιωάννα  Γκαβάκου. Τους καλεσμένους καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Ευάγγελος Κορκίδης.

Στη βραδιά υπήρξε -όπως πάντα- και μουσικό μέρος, από το καταπληκτικό κουιντέτο κλασικής κιθάρας “Santa Barbara Guitar Ensemble”.

Να σημειωθεί ότι τόσο ο συγγραφέας Πέτρος Κυρίμης όσο και ο καθηγητής Νάσος Βαγενάς, υπήρξαν ποδοσφαιριστές στη μεγάλη ομάδα του “Εθνικού” της δεκαετίας του ’60.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Πειραιά και τ. υπουργός Θ. Δρίτσας, ο τ. γ.γ. του ΙΜΟ ναύαρχος Ευθύμιος Μητρόπουλος, ο δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς,  ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πειραιώς Π. Αβραμίδης, οι αντιδήμαρχοι Δ. Καρύδης και Ι. Βουράκης, η πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης και εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Ειρήνη Νταϊφά, ο διευθυντής Λυκείου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Βίτσας και Γ. Μουρδάκου, ο Ν. Βερνίκος  ο τ. περιφερειάρχης Σπ. Σπυρίδων, ο Στ. Μανουσάκης, αρκετοί παλαιοί αθλητές και πολλοί Πειραιώτες.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: