Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σε πρωτοσέλιδα οι “ροζ” ιστορίες του Τραμπ, αλλά τις διαψεύδουν οι γυναίκες!

ΚΟΣΜΟΣ στις 17/05/2016

Επίθεση από “NY Times”

Οι ιστορίες της προσωπικής ζωής του Ντόναλντ Τραμπ, παίρνουν κεντρικό ρόλο στα δημοσιεύματα εφημερίδων στις ΗΠΑ, προσθέτοντας ροζ αποχρώσεις στην προεκλογική εκστρατεία, που βρίσκεται σε εξέλιξη με ορίζοντα τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Γυναίκα που βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος δημοσιεύματος της εφημερίδας “The New York Times” δήλωσε ότι ποτέ δεν είχε κάποια αρνητική εμπειρία με τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ δεν πιστεύει ότι ο ίδιος φερόταν απρεπώς στις γυναίκες.

Η Ρουάν Μπριούερ Λέιν, πρώην μοντέλο που έβγαινε με τον Τραμπ (στη φωτογραφία από τότε…) για αρκετούς μήνες από τα τέλη του 1990 και μετά, υποστήριξε ότι οι δηλώσεις της παρανοήθηκαν από το άρθρο στους “Times”, που χρησιμοποίησαν δεκάδες συνεντεύξεις προκειμένου να παρουσιάσουν την προκλητική συμπεριφορά του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου έναντι των γυναικών.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας υποστηρίζει ότι ο Τραμπ ζήτησε από τη Λέιν να φορέσει το μπικίνι της αμέσως μόλις τη συνάντησε στη διάρκεια πάρτι στην πισίνα της πολυτελούς έπαυλης Mar-a-Lago που διαθέτει στη Φλόριντα. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι τότε τη σύστησε στους καλεσμένους του, λέγοντας: “Αυτό είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά κορίτσια του Τραμπ ή όχι;“.

Χθες, η Λέιν εμφανίστηκε σε μια σειρά από τηλεοπτικές συνεντεύξεις υποστηρίζοντας ότι ένιωσε κολακευμένη από το σχόλιο του Τραμπ. “Το διαστρέβλωσαν για να φαίνεται αρνητικό. Δεν είχα καμία αρνητική εμπειρία με τον Ντόναλντ Τραμπ. Ποτέ δε μ’ έκανε να αισθανθώ ότι με υποτιμούσε κατά κάποιο τρόπο“, δήλωσε η Λέιν για το χρονικό διάστημα που έβγαινε με τον Τραμπ, τονίζοντας παράλληλα, ότι υποστηρίζει την προεδρική υποψηφιότητά του!

Ωστόσο, οι “Times” απάντησαν στις καταγγελίες της Λέιν, τονίζοντας ότι μετέφεραν τα λεγόμενά της “με ακρίβεια” χωρίς να περικόψουν τμήματα της ιστορίας της. “Η ιστορία περιλαμβάνει όλο το πλαίσιο και τις συνθήκες της συγκεκριμένης σκηνής με το μπικίνι, που ήταν η αρχή μιας θυελλώδους σχέσης μεταξύ της κυρίας Λέιν και του κυρίου Τραμπ“, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου των “Times”, Ντανιέλ Ρόουντς.

O Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε ν’ αποκρούσει την κριτική που δέχεται για τη συμπεριφορά του έναντι των γυναικών, από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας μέχρι σήμερα. Χθες καταλόγισε “ανεντιμότητα” στους “Times”, σε ανάρτησή του, στο Twitter: “Το πρωτοσέλιδο που έκαναν για μένα διαψεύστηκε από την ίδια την Ρουάν Μπριούερ, που το χαρακτήρισε ψεύδος!”.

Από την πλευρά τους, οι δημοσιογράφοι των “Times”, Michael Barbaro και Megan Twohey υπερασπίστηκαν το δημοσίευμά τους δίνοντας αρκετές τηλεοπτικές συνεντεύξεις, τονίζοντας ότι απέδειξε τον τρόπο με τον οποίο ο Τραμπ συμπεριφέρονταν ιδιωτικά στις γυναίκες. Παράλληλα, υποστήριξαν ότι η ιστορία που δημοσίευσαν παρουσίασε γνωστά πράγματα για τον Τραμπ, όπως οι χειρονομίες, η επιθετικότητά του, αλλά και τα σχόλια που έκανε για την εξωτερική εμφάνιση των γυναικών. “Οι αναγνώστες μπορούν να αξιολογήσουν την ιστορία με τα δικά τους κριτήρια…” δήλωσε ο Barbaro, στην εκπομπή “This Morning” του τηλεοπτικού δικτύου CBS.

Κατά τη γενικότερη πολιτική αντίληψη στην αμερικανική πρωτεύουσα, η συντήρηση της δημοσιότητας γύρω από την προσωπική ζωή και τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ γύρω από την προσωπική του ζωή και τα όσα έχει πει για τις γυναίκες, εξυπηρετεί πολιτικά το στρατόπεδο των Δημοκρατικών, ενώ δίνει χρόνο στην ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, προκειμένου να εξετάσει καλύτερα τις κινήσεις της.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: