Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δράση του “Τέχνης Φλόγα” στην Αλεξανδρούπολη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 12/11/2020

Σημαντική έκθεση με περίπου 90 έργα Ελλήνων καλλιτεχνών στην στο μέγαρο “Νομαρχείο”

|> Μετά την επιτυχία που σημείωσε το καλοκαίρι η έκθεση του εικαστικού θεσμού ‘Τέχνης Φλόγα’ στην Κέρκυρα παρουσίασε μια νέα σημαντική έκθεση μέσα στο φθινόπωρο, αυτή την φορά στους χώρους του μεγάρου «Νομαρχείο» της Αλεξανδρούπολης που αποτελεί πραγματικά ένα αρχιτεκτονικό στολίδι στην παραλία της πόλης.

Τηρώντας τα απαραίτητα και αναγκαία υγειονομικά πρωτόκολλα, εκτέθηκαν περίπου 90 έργα κορυφαίων Ελλήνων ζωγράφων, γλυπτών, αγιογράφων και κατασκευαστών, κυρίως από τη βόρεια Ελλάδα που ταξίδεψαν και συγκρότησαν ένα εξαιρετικό δρώμενο Τέχνης.

Ανάμεσα στα εξαίρετα εκθέματα υπήρχαν έργα των Αλέκου Φασιανού, Σύνης Αναστασιάδη, Μαριλένας Φωκά, Θέμη Κελέκη, Κώστα Μπεκιάρη, Νίκου Ζάρα, Γιάννη Ζαχαρόπουλου, Φλοέλ, Αγγελου Κουγιουμτζή, Θόδωρου Φυλαρίδη, Κρυωνίδη, Δημοσθένη Σωτηρούδη, Δημήτρη Ναλμπάντη, Ασσαργιωτάκη, Δελημπαΐδη κ.ά.

Ο εικαστικός θεσμός ‘Τέχνης Φλόγα’ που ιδρύθηκε και διευθύνεται από τον δημοσιογράφο, ιδιοκτήτη και διευθυντή του Media Group Νεάπολις της Μακεδονίας Σταύρο Δεληγιάννη, εδρεύει στην Καβάλα και πρωταγωνιστεί τα τελευταία 20 χρόνια, με ομαδικές εκθέσεις υψηλού επίπεδου και συνεργάζεται με φορείς πολιτισμού και πολιτιστικά κέντρα.

Ο ιστορικός Τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς με την ιδιότητα του καλλιτεχνικού διευθυντή του εικαστικού θεσμού «Τέχνης Φλόγα», σε σημείωμά του, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

  • «Πρόκειται για μία ακόμα πρωτοποριακή παρουσίαση από αυτές που μόνο το προσεγμένο καλλιτεχνικό επιτελείο της ‘Νεάπολις’ πραγματοποιεί ευπρόσδεκτα εδώ και δύο δεκαετίες. Η ενορχηστρωμένη και συντονισμένη ομάδα της παράγει πολιτιστικό έργο, με καίριο αντιστάθμισμα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε».
  • «Παρατηρώντας τες ανακαλύπτουμε τη δεξιότητα, την καλαισθησία, την ευρηματικότητα, τους ευκρινείς συμβολισμούς και τις απεικονίσεις που η απαράμιλλη τεχνική τους αναδεικνύει σε οντότητες με σημαίνουσα διάσταση και περιεχόμενο. Αναπαραστάσεις στις οποίες αναπτύσσονται θέσεις και ερμηνείες που τονίζουν διευρύνσεις. Μέσα από τη χρωματική προσέγγιση, την πολυκύμαντη γραφή και την εννοιολογική διαίσθηση φωτίζουν ανταποκρίσεις με συνεκτικότητα, εναλλαγές κινήσεων και σημειώσεις προεκτάσεων».

Ο δημιουργός και εμπνευστής του εικαστικού θεσμού «Τέχνης Φλόγα» Σταύρος Δεληγιάννης, μεταξύ άλλων, επισημαίνει την χαρά και την πίστη του ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως χώρα τα πολιτιστικά γεγονότα και οι άνθρωποι της Τέχνης μέσω του ‘Τέχνης Φλόγα’ δημιουργούν και τα έργα τους λειτουργούν θεραπευτικά προς όφελος όλων. Εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στην δραστήρια Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς που επισκέφθηκε την έκθεση ξεναγήθηκε και εντυπωσιάστηκε.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: