Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το ΠαΠει με την ‘’Ναυτεμπορική’’

ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 28/09/2022

Σκοπός η συνεργασία τους με στόχο την από κοινού αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους: Παροχή τεχνογνωσίας, εκπαίδευσης κ.ά.

|> Πενταετές Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη χθες 27/9, μεταξύ του Πανεπιστημίου Πειραιώς και της εφημερίδας ‘’Ναυτεμπορική’’. Από πλευράς του ΠαΠει υπέγραψε ο πρύτανης, καθηγητής Άγγελος Κότιος και από πλευράς της ‘’Ν’’ ο εκδότης της, Γιώργος Μελισσανίδης.

Παρόντες από την ‘’Ναυτεμπορική’’ ήταν ο γενικός διευθυντής  Σπύρος Κτενάς, ο διευθυντής της ιστοσελίδας της, Μιχάλης Ψύλος και η Σίσσυ Μελισσανίδη. Από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, οι αντιπρυτάνεις καθηγητές Μάρκος Κούτρας και Παντελής Παντελίδης, οι κοσμήτορες καθηγητές Μιχάλης Σφακιανάκης και Δημοσθένης Κυριαζής, ο αναπληρωτής πρόεδρος Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών καθηγητής Ευστράτιος Παπαδημητρίου και η υπεύθυνη του Τμήματος Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς δρ Χριστίνα Κοντογουλίδου.

Παντελής Παντελίδης, Σπύρος Κτενάς, Άγγελος Κότιος, Μιχάλης Ψύλος, Γιώργος Μελισσανίδης, Ευστράτιος Παπαδημητρίου, Σίσσυ Μελισσανίδη, Μιχάλης Σφακιανάκης, Μάρκος Κούτρας.

Σκοπός του Μνημονίου είναι η συνεργασία των δύο φορέων με στόχο την από κοινού αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους. Ειδικότερα, προβλέπεται η  παροχή τεχνογνωσίας, τεχνικών υποδομών εκπαίδευσης και εμπειρογνωμοσύνης σε ζητήματα που άπτονται της οικονομικής, εκπαιδευτικής και ψηφιακής ανάπτυξης των δύο φορέων.

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας η ‘’Ναυτεμπορική’’ αναλαμβάνει ρόλο Media Partner του Πανεπιστημίου Πειραιώς με ανάρτηση δελτίων Τύπου, προβολή του επιστημονικού έργου του ΠαΠει, δημοσιογραφική κάλυψη εκδηλώσεων και livestreaming, ενώ το Πανεπιστήμιο θα αποτελέσει επιστημονικό εταίρο της ‘’Ναυτεμπορικής’’ σε ζητήματα που αφορούν την ναυτιλία, την οικονομία, τις νέες τεχνολογίες, το περιβάλλον, τα ΜΜΕ και την οικονομική ανάπτυξη.

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς θα συμβάλλει στην επιμόρφωση του προσωπικού της ‘’Ναυτεμπορικής’’, θα παρέχει στοιχεία και πληροφορίες (μελέτες, έρευνες) που θα βοηθούν τους δημοσιογράφους της Ναυτεμπορικής στο έργο τους και θα κατευθύνει μέρος της ακαδημαϊκής έρευνας σε ανάγκες και ερευνητικά ζητήματα που θα τεθούν και από τα δύο μέρη.

Επίσης, θα προσφέρει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης φοιτητών του ΠαΠει σε δραστηριότητες (δημοσιογραφικές, εμπορικές και διοικητικές) της ‘’Ναυτεμπορικής’’.

Στο πλαίσιο του Μνημονίου οι δύο φορείς θα προχωρήσουν στην από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών και στη διοργάνωση εκδηλώσεων – ημερίδων – συνεδρίων, σε πεδία κοινού επιστημονικού ενδιαφέροντος.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: