Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Γελοιογραφία αναστατώνει την ομογένεια του Καναδά

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 23/11/2020

Σοκ από το μπούλινκ κατά της ομογενούς βουλευτή Εμμανουέλλας Λαμπροπούλου

|> Μία αδικαιολόγητη επίθεση κατά της Ελληνίδας βουλευτή του Καναδά, Εμμανουέλλας Λαμπροπούλου, έχει αναστατώσει την εκεί ομογένεια και ιδιαίτερα τους Έλληνες του Κεμπέκ.

Συγκεκριμένα, στο γαλλόφωνο “La Presse” δημοσιεύθηκε μία γελοιογραφία του Serge Chapleau, στην οποία παρουσιάζεται η Εμμανουέλλα Λαμπροπούλου να τις “τρώει” από συναδέλφους της βουλευτές και το Congres Hellénique du Quebec (Ελληνικό Συνέδριο του Κεμπέκ) δηλώνει σοκαρισμένο και διαμαρτυρήθηκε έντονα.

Εν τω μεταξύ, την διαμαρτυρία του εκφράζει και το Λύκειο Ελληνίδων του Μοντρεάλ, στο οποίο προεδρεύει η συνάδελφος Ιουστίνη Φραγκούλη. Στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε αναφέρεται:

Το Λύκειον των Ελληνίδων Μοντρεάλ καταδικάζει την σεξιστική και απαράδεκτη επίθεση εναντίον της βουλευτού Εμμανουέλλας Λαμπρόπουλος από το σκιτσογράφο της La Presse, που δείχνει τη βουλευτή να χαστουκίζεται απο τους συναδέλφους βουλευτές της Επιτροπής των Γλωσσών του Καναδικού Κοινοβουλίου και μάλιστα απο άντρες βουλευτές.

Η βία και ο σεξισμός δεν θα περάσουν στην Ελληνική παροικία του Μόντρεαλ και στην ευρύτερη κοινωνία του Κεμπέκ.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της βουλευτού Εμμανουέλλας Λαμπρόπουλος να εκφράζει τα γεγονότα και τις στατιστικές για την θέση της γαλλικής γλώσσας στο Κεμπέκ, που όπως αποδεικνύεται είναι άκρως ενθαρρυντικά.

Η Ελληνική παροικία του Μόντρεαλ διαθέτει τα ημερήσια γαλλόφωνα σχολεία ΣΩΚΡΑΤΗΣ-ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ, όπου διδάσκεται κατά 70% η γαλλική γλώσσα.

Ως εθνική κοινότητα και ως φεμινιστικός οργανισμός αρνούμαστε να δεχτούμε οποιαδήποτε μορφή μπούλιγνκ εναντίον της Εμμανουέλας Λαμπρόπουλος.

Απαιτούμε η βουλευτής Εμμανουέλλα Λαμπρόπουλος να παραμείνει στην Επιτροπή των Γλωσσών διότι η ίδια είναι η καλύτερη πρέσβυς της γαλλικής γλώσσας στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Καναδά!

Από το Λύκειον των Ελληνίδων Μοντρεάλ
Η πρόεδρος
Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: