Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σοκ τα μεσάνυχτα στο κέντρο της Νίκαιας – Φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος – 80 νεκροί

ΚΟΣΜΟΣ στις 15/07/2016

Γιόρταζαν το 1789…

Φονική επίθεση φορτηγού στη Νίκαια, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με πάνω από 80 νεκρούς και περίπου 150 τραυματίες. Συγκεκριμένα το φορτηγό έπεσε μάλλον εξ επί τούτου επάνω σε πλήθος πολιτών που εκείνη την ώρα γιόρταζαν με βεγγαλικά την επέτειο της γαλλικής Επανάστασης του 1789.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV το Ρόϊτερς και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε ένα πλήθος στη Νίκαια όπου πολίτες είχαν συγκεντρωθεί για να δουν τη ρίψη πυροτεχνημάτων για την εθνική εορτή της Γαλλίας και, σύμφωνα με τον δήμο της πόλης και αυτόπτες μάρτυρες, υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Οι αρχές έκαναν λόγο περί επίθεσης. Η επίθεση έγινε στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, μια περιοχή πολύ δημοφιλή στους τουρίστες. Η αστυνομία έχει στήσει περίμετρο ασφαλείας στην περιοχή. Κατά τις τις αρχές, ο οδηγός του αυτοκινήτου έχει σκοτωθεί.

 

Ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί έγραψε στο Twitter ότι το φορτηγάκι που έπεσε πάνω σε ένα πλήθος ανθρώπων στην πόλη «φαίνεται ότι προκάλεσε δεκάδες θανάτους».

Στην επίθεση η οποία διαπράχθηκε στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, μια εξαιρετικά τουριστική περιοχή της Νίκαιας, «ο οδηγός ενός φορτηγού φαίνεται ότι προκάλεσε δεκάδες θανάτους. Μείνετε προς το παρόν στα σπίτια σας», έγραψε ο Εστροζί.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: