Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διπλό cd με σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα με τον Χριστόδουλο – τον “Ποιμενάρχη της Ευθύνης”

FLASH στις 24/01/2018

Την Κυριακή επέτειος κοίμησης

|> Δέκα χρόνια συμπληρώνονται αυτή την Κυριακή 28/1 από την εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου (28/1/2008). Με αυτή την αφορμή, επανακυκλοφορεί σε περιορισμένα αντίτυπα ένα σπάνιο ηχητικό ντοκουμέντο: το συλλεκτικό διπλό cd με τον τίτλο “Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος Α΄. Ο Ποιμενάρχης της Ευθύνης”.

Πρόκειται για το μοναδικό διπλό cd με τη φωνή του Χριστόδουλου, στο οποίο ακούγονται ανεκτίμητα ηχητικά από την εκλογή και την ενθρόνισή του, από συνεντεύξεις του, αλλά και από την ύστατη γενναία μάχη της ζωής του.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο cd περιλαμβάνονται ηχητικά αποσπάσματα από την εκλογή του (28 Απριλίου 1998), με τον νεοεκλεγέντα Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο να ψάλλει, να εκφωνεί τη δέηση, να ακούει το υπόμνημα της εκλογής του και να απαντά με τη διαβεβαίωσή του για τη νέα αποστολή που αναλαμβάνει, ενώ στο τέλος κλήρος και λαός ψάλλουν για πρώτη φορά τη φήμη του νέου Αρχιεπισκόπου, ο οποίος κατόπιν προβαίνει στην πρώτη του δήλωση.

Επιπλέον, ακούγονται οι πιο χαρακτηριστικές αναφορές του από τον συγκλονιστικό λόγο του κατά την ενθρόνιση (9 Μαΐου 1998), για τις προκλήσεις και την ευθύνη της Εκκλησίας, τις σχέσεις Ελληνισμού και Ορθοδοξίας, Ελλάδας και Ευρώπης, Εκκλησίας και Κράτους, το ρόλο των κληρικών, καθώς και τα συγκινητικά του λόγια προς τους νέους.

Στο δεύτερο cd ξεχωρίζουν τα αποσπάσματα από δύο ραδιοφωνικές συνεντεύξεις (4 και 11 Μαΐου 2003), που έδωσε σχεδόν στη μέση  της θητείας του και με αφορμή τη συμπλήρωση της πρώτης πενταετίας του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Ξεχωρίζουν οι αναφορές του για τους νέους, το ζήτημα των ταυτοτήτων, τις διαχριστιανικές σχέσεις, τη λειτουργική ανανέωση, το ρόλο της Εκκλησίας στην κοινωνία, τη θέση της Εκκλησίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και το διαδίκτυο.

Τέλος, στο δεύτερο cd περιλαμβάνονται όλα τα ηχητικά ντοκουμέντα από τη δοκιμασία της υγείας του (9 Ιουνίου 2007), το ταξίδι στο Μαϊάμι, το τελευταίο του χριστουγεννιάτικο μήνυμα και το τελευταίο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα, που είναι και τα τελευταία δημόσια λόγια του.

Tο συλλεκτικό διπλό cd “Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος Α΄. Ο Ποιμενάρχης της Ευθύνης”, δεν διατίθεται σε καταστήματα, αλλά αποστέλλεται. Τηλ. 210.3233515 και 6932.244680.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: